Zašto su komentari na internetu zlobni i frustrirani?

kupnja robe preko interneta
Danas pravo govora nikoga ne poštuje već su ljudi svojom slobodom govora skloni tome da povrijede druge ljude.

Jedan od važnih razloga zašto je to tako jeste upravo to - imaju vremena za pripremu terena, skrivaju se iza ekrana, imaju svoj internet alter ego i ne moraju "žrtvi" pogledati u oči. Također, često napadaju one o kojima znaju puno, a oni o "napadačima" ne znaju ništa, niti se mogu adekvatno braniti.

S druge strane, profesor novinarske etike u Washingtonu, Edward Waserman dio krivice za društvenu jadikovku prebacuje i na medije. Mainstream mediji su se obogatili na tome što su učili ljude kako pogrešno komunicirati, dodaje on.

Valja istaći i moć neverbalne komunikacije koja se odvija spontano i na podsvjesnom nivou tijekom verbalnog razgovora i koju nikako ne možemo iskusiti online.

Pozitivna strana cijele priče

S druge strane, možda bi se društvo kao takvo trebalo više baviti pozitivnim stranama stvaranja "novog društva". Pojavom interneta dolazi do jačanja individualizacije i potiskivanja nametanja mišljenja kolektiva. Više nije potrebno da svi isto razmišljamo kako bismo bili dio određene građanske akcije, prenose nezavisne.com.