Zašto dati strancu da odabere vašu profilnu fotografiju

Facebook, samoubojstvo, Facebook, Facebook, Facebook, prevara, virus, Facebook socijalna mreža, oprez, Facebook socijalna mreža, novina na FB, dislike, na društvenim mrežama, društvene mreže, Facebook, špijuniranje, brisanje, faceboook, emocije, dislike, like, Facebook socijalna mreža, poruke, Facebook socijalna mreža, djeca, profil, Facebook, like, Facebook, zarada, Facebook, Facebook socijalna mreža, Facebook fenomen, faceboook, Facebook socijalna mreža, Facebook at Work, Facebook fenomen, Facebook, Facebook socijalna mreža, Facebook socijalna mreža, Facebook fenomen, Facebook socijalna mreža, objava na facebooku, status na facebooku, Facebook fenomen, objava na facebooku, Facebook, Facebook fenomen, Facebook socijalna mreža, blokada, Hercegovina, Facebook
U malom istraživanju Sveučilišta UNSW u Australiji sudjelovala su 102 studenta i studentice. Istraživanje je potvrdilo kako nas fotografije koje biramo za naše profilne slike na društvenim mrežama vrlo često ne prikazuju u najboljem svjetlu, piše Mashable.

Utvrđeno je kako je bolje da fotografiju koja će krasiti vaš profil izabere netko drugi, a ne vi sami. Studenti su zamoljeni da izaberu dvije od 12 ponuđenih fotografija koju bi stavili ili nikada ne bi stavili za profilnu sliku na stranice poput Facebooka ili LinkeIna.

Utvrđeno je kako su fotografije koje su odabrali stranci atraktivnije, dominatnije, da na njima pojedinci izgledaju uvjerljivo, samopouzdano i lijepo. Fotografije koje odabiremo sami za sebe, za koje mislimo da su odličan izbor, rijetko bi ko izabrao.

Dolazi se do zaključka kako ljudi sami sebe ne vide najbolje, a stranci u nama mogu vidjeti ljepotu. Istraživanje će se nastaviti kako bi se točno ustvrdilo zašto je tome tako, ali nam i ovo može poslužiti kao nit vodilja.

Kada ćete biti u prilici, ponudite nekome da umjesto vas izabere fotografiju koja će vas "predstavljati" na društvenim mrežama. Možda se ugodno iznenadite.