Windows 'devetka' stiže nam krajem mjeseca

Windows 8, Windows 9, Microsoft brend
Počela su šuškanja kako će nam Microsoft krajem 9. mjeseca najaviti kako će izgledati novi Windowsi te će pružiti priliku developerima da sudjeluju u izgradnji, testiranju i da iznesu neke svoje ideje i poboljšanja. Windows 9 prema svim dostupnim informacijama na tržištu bi se trebao pojaviti početkom sljedeće godine, a o tome će nas Microsoft već prethodno obavijestiti (možda već sada u 9. mjesecu).
Svi željno iščekuju kako će izgledati novi Windowsi jer su Windowsi 8 pomalo odlutali u neke nove sfere, a veliki dio korisnika ih nije prihvatio. Trenutno se veliki dio populacije nalazi na staroj dobroj sedmici koja se pokazala kao jedna od boljih verzija u posljednjih nekoliko godina. Sjetimo se samo Viste, a sada je i Windows 8 zakazao. Korisnici su jednostavno navikli na ‘stari' izgled sučelja i ovaj novi metro dizajn im ne odgovara.

Nekadašnja prepoznatljivost Windowsa, gumb Start, trebao bi se prema svemu sudeći vratiti na novoj inačici Windowsa. Upravo je na taj dio bačena najveća ljaga korisnika jer im je htjeli oni to ili ne, jednostavno nedostajao gumb Start. Metro sučelje bi tako na novoj verziji Windowsa moglo biti u drugom planu, dok bi se Microsoft vratio starom provjerenom sučelju. Ipak, mnogi nagovještaju kako će novi Windows 9 biti kombinacija starog i metro sučelja. Zvuči zanimljivo, ali pitanje je kako to izvesti na opće zadovoljstvo korisnika.

Čvrsto smo uvjereni da se Microsoft vrača staroj taktici i nadamo se da novi sistem neće biti još jedan u nizu promašaja. Više os samom izgledu novih Windows sistema saznat ćemo vrlo skoro, već krajem devetog mjeseca.

pcchip.hr