VIDEO  razgovori na Facebooku u suradnji sa Skypeom

Facebook

Facebook je ovaj tjedan najavio da će objaviti nešto senzacionalno vezano za njihove usluge. Iako su mnogi mislili da će ta novost biti vezana za iPad aplikaciju ili novi način objavljivanja fotografija, to se neće dogodilo. Bar ne još.

Naime, Mark Zuckerberg je objavio kako će, u suradnji sa Skypeom, omogućiti video chat koji će se koristiti unutar samog web preglednika. Pozivnice koje je Facebook poslao novinarima glasile su: "Molimo Vas, pridružite nam se na događaju u Facebooku" koji će se održati 6. srpnja u 10 sati ujutro.

Prikaz kako bi Facebook video chat mogao izgledati (objavio Mashable):

Video chat je izgrađen na bazi Skypea i uključivat će desktop komponentu. Nije poznato hoće li video razgovore moći koristiti samo oni korisnici koji već imaju instaliran Skype ili će se pak morati koristiti dodatni program.

Nedavno je Microsoft kupio Skype za 8.5 milijardi dolara, te kako Skype za sada ima 170 milijuna korisnika, a Facebook 750 milijuna. Ovo je stvarno lijep način da se Microsoft i Facebook još više povežu.

Google+

No ne smijemo zaboraviti spomenuti ni Google+, novu društvenu mrežu koja je krenula s radom prije par dana. Google+ video razgovori, kao i sama Google+ ideja, djeluju poprilično obećavajuće te će se Facebook morati dosta potruditi i nastaviti razvijati kako bi zadržao stare, i naravno, pridobio nove korisnike.

izvor: facebook-hrvatska.com