Uskoro dobivamo odgovor koje podatke Windows prikuplja od nas?

windows10
... u vezi sa podacima koje prikuplja od svojih korisnika. I nakon što je objavljeno koje su to podaci koje operativini sistemi Windows sakupljaju, Europska unija je od Microsofta zatražila da ode korak dalje.

Najnovija nadogradnja će korisnicima omogućiti da doznaju  koji to točno podaci odlaze "napolje", i to koristeći sam operativni sistem.

Nova nadogradanja prvo će biti dostupna ograničenom broju korisnika, koji imaju pristup novom "Windows Diagnostic Data Vieweru". Taj program korisniku daje mogućnost da pregleda podatake koje Windows 10 šalje serverima Microsofta.

A među tim podacima se nalaze informacije o eksternim uređajima i periferijama, konfiguracijskim opcijama, podaci o performansama, pa i gledanju filmova, instaliranim aplikacijama, i o još mnogo toga.

Korisnici koji žele da imaju više kontrole nad podacima koje njihov sistem šalje, moći će da pregledaju sadržaj "poslatog paketa".

Nova aplikacija prvo će biti dostupna Windows insajderima. Microsoft planira da je uključiti sljedeću veliku nadogradnju za Windowse 10, koja bi trebalo da bude izdata negdje na proljeće.