Satya Nadella novi izvršni direktor Microsofta

Microsoft, Satya Nadella, Windows, office
Nadella je tako postao tek treći izvršni direktor u 39-godišnjoj povijesti Microsofta, nakon suosnivača tvrtke Billa Gatesa i Ballmera.

Nadella, koji je je bio na čelu tima koji je stvorio Microsoftove internetske računalne usluge poznate kao "oblak", u smimljenoj je videoporuci poručio da će se "nemilosrdno" usredotočiti na uklanjanje bilo kakvih prepreka inovacijama unutar tvrtke.

Microsoft je objavio i da će Gatesa na položaju predsjednika uprave naslijediti John Thompson, dosad neovisni direktor u Microsoftu. Gates će preizeti novi položaj tehnološkog savjetnika, a bit će i dalje član uprave.

Zahvaljujući njegovoj dugogodišnjoj povezanosti s Microsoftom, Nadellu većina smatra dobrim rješenjem za sigurno vođenje tvrtke u budućnosti, ali i postavlja pitanje o njegovoj sposobnosti da od Microsofta ponovno napravi hit među potrošačima i nestrpljivim dioničarima.

Microsoft je suočen s polaganim nagrizanjem svojih PC-centričnih Windowsa i Offica i treba nešto što će parirati Appleu i Googleu u novoj oblasti mobilnog računalstva.

Reuters