Razlika između Twittera i Facebooka

Facebook, društvene mreže, twitter, Facebook, twiter, twitter, greška, lozinka, twitter, on line, twitter, twitter, posao, smrt, twiter, društvene mreže, twiter, Erdogan, twitter, twitter, twitter, twiter, znakovi, twitter

Facebook je više usredotočen na komunikaciju među ljudima koji se znaju i na neki način su povezani, nešto kao obiteljsko ili prijateljsko okupljanje dok je Twitter više kao da govorite nešto pred masom ljudi od kojih neke poznajete, a neke ne.

1. Povijest

Facebook je kreiran 2003. godine, dok je Twitter kreiran 3 godine nakon toga, 2006.

2.Ciljevi

Twitter je vrlo jednostavan, kreiran za kratke informacije te brže komuniciranje.
Facebook je detaljniji i s više aplikacija za zabavu i međusobno udruživanje članova.

3. Osnovne aplikacije

Twitter dopušta svojim članovima praćenje drugih članova te da dobivaju informacije o njihovim najnovijim postovima. Kada su pitali ljude zašto toliko vole twitter odgovor je bio da mogu pitati što god žele i vrlo brzo doći do tražene informacije. Ograničenje statusa je na 140 znakova.

Facebook nudi poruke, chat, e-mailove, fotografije, wall postove i mnogo drugih aplikacija. Namijenjen je ponovnom povezivanju starih prijatelja, članova obitelji i sl. Idealan je za ljude koji vole biti stalno u kontaktu sa svojim prijateljima i sklapati nova poznanstva. Nemate ograničenja, možete pisati koliko želite.

4. Demografija

Zajedničko su Facebooku i Twitteru  članovi u dobi od 18-34 godine. No, na facebooku najveće područje rasta je u dobnoj skupini od 55+ godina, dok je Twitter najaktualniji dvadesetogodišnjacima.

tehton.covermagazin.com