Prva stvar koju djevojke naprave ujutro? Odu na Facebook!

Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, status, prijatelji, like, Facebook, Facebook, timeline, Facebook, iznenađenje, timeline, varanje, Facebook, muškarci, Facebook, google, amazon, gašenje, Facebook, korisnici, broj, Facebook, veze, ljubav, Facebook, profil, privlačnost, špijuniranje, Facebook, tagiranje, Facebook, špijunaža, Facebook, prijatelji, Facebook, statusi, objave, Facebook, reklame, cura, Facebook, upoznavanje, djeca, Facebook, predavanje, mostarke, Facebook, Facebook, prijava, profil, slika, djevojka, Facebook, Facebook, komentari, Facebook, profil, privlačnost, dnevnik, gradska cura, Facebook socijalna mreža, promjene, uvođenje, glazbeni izazov, Facebook, igrica, Facebook socijalna mreža, pošast, droga, Facebook socijalna mreža, opcije, Facebook, Facebook fenomen, društvene mreže, Facebook socijalna mreža, razlozi, Facebook socijalna mreža, špijuniranje, mostarke, Facebook
Žene mlađe životne dobi sve su više ovisne o stranicama za društveno umrežavanje, pokazuju rezultati novog istraživanja koje su objavili Oxygen Media i Lightspeed Research. Čak trećina žena u dobi od 18 do 34 godine provjerava Facebook čim se probudi čak i prije nego odu do kupaonice, piše Mashable.

U razdoblju od svibnja do lipnja ove godine na uzorku od 1.605 odraslih osoba istražene su navike u korištenju tzv. društvenih medija. Dok se neki od rezultata ne razlikuju od prethodnih sličnih istraživanja, drugi šokiraju, primjerice da 42 posto mladih žena smatra da je postavljanje svojih slika u "vidno alkoholiziranom stanju" na Facebook sasvim u redu.

Premda istraživanje obuhvaća sve vrste stranica za društveno umrežavanje, jasno je da su žene u dobi od 18 do 34 najviše opsjednute Facebookom. Više od polovice (57 posto) njih izjavilo je da s ljudima više razgovaraju online nego licem u lice. Čak 39 posto priznaje da su ovisnice o Facebooku, a za 34 posto njih Facebook je prva stvar koju će provjeriti ujutro kada se probude, prije nego odu do kupaonice ili operu zube, prenosi net.hr.

Evo još nekih zanimljivosti o tome kako cure koriste Facebook i općenito stranice za društveno umrežavanje:

- 21% žena u dobi od 18 do 34 provjerava Facebook usred noći
- 63% koristiti Facebook kao alat za umrežavanje
- 42% misli da je u redu postavljati svoje slike u alkoholiziranom stanju
- 79% ne nalazi ništa loše u ljubljenju na fotografijama
- 58% koristiti Facebook kako bi pratile svoje konkurente/ice, odnosno prijatelje i neprijatelje u jednoj osobi (friend + enemy)
- 50% smatra da je u redu biti prijatelj na Facebooku s potpunim strancima

Koje zaključke možemo izvući iz ovih podataka? Ne samo da mlade žene koriste Facebook na gotovo religiozan način, nego su s onim što postavljaju na svoje zidove (walls) vrlo otvorene, kao i prema nepoznatima koje olako prihvaćaju za prijatelje. Takva im kombinacija može stvoriti velike probleme u privatnom životu.

Znamo da je Facebook i alat za upoznavanje partnera. Ovo istraživanje pokazalo je da 50 posto djevojaka smatra da je u redu naći se s partnerom kojeg upoznaju preko Facebooka (u usporedbi sa 65 posto muškaraca).

Ipak, većina cura smatra da nije u redu prekinuti s nekim preko Facebooka, točnije njih 91 posto. Dečki, čuvajte se onih 9 posto.
Net.hr