Pročitajte kako je Facebook manijak uništio život dvjema zadarskim studenticama!

Facebook, mobitel, Facebook, depresija, Facebook, lažni profil, Facebook, Facebook, komentari, igrice, Facebook, pljačka
Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo službeno obavijestilo zadarsku gradsku upravu da je protiv M. K. podignut optužni prijedlog, on je suspendiran sa svoga radnog mjesta u Odjelu za financije, piše slobodna dalmacija.

Kako doznajemo, M. K. je suspendiran sve do pravomoćnosti presude, što je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Zvonimir Vrančič i najavio. Mladi Kožul, član HDZ-a, bio je na stranačkim listama na izborima za mjesne odbore, međutim, i status u stranci mu je stavljen u mirovanje do presude.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je protiv M.K. optužni prijedlog zbog nedopuštene upotrebe osobnih podataka, a dokaže li mu se krivnja, čeka ga novčana kazna ili zatvorska kazna do šest mjeseci. Cijela priča počinje 20. siječnja ove godine. Na ime 23-godišnje Zadranke, M.K., inače njezin poznanik, otvorio je lažni profil na Iskrici i Facebooku.

Tamo joj je objavio fotografije, brojeve mobitela i kućnog telefona, ali i adresu kao "mjesto okupljanja za sve one koji bi željeli diskretna druženja zbog seksa i razmjenjivanje partnera". Uza sve to objavio je i njezine fotografije. Istu večer kad je otvoren profil, studentica je na svoj mobitel dobila sedamnaest poziva nepoznatih muškaraca s vrlo eksplicitnim prijedlozima. Kad je shvatila o čemu je riječ, sve je prijavila zadarskoj policiji koja je nakon tri dana istrage došla do počinitelja -njezina poznanika M.K. koji je sve priznao i predao lozinke lažnih profila.

Tortura tu nije prestajala jer se lažni profil svako malo aktivirao pa je djevojka na kraju pomoć potražila i na Odjelu psihijatrije zadarske bolnice. Iako je odlična studentica s prosjekom ocjena 4,7, čitav slučaj toliko ju je potresao da nije mogla izvršavati svoje studentske obveze niti je od objave lažnih profila izlazila na ispite. Profil je na kraju blokiran tek uz pomoć administratora portala.

Ubrzo se s istom pričom policiji javila i druga žrtva, 22-godišnja djevojka, no ona je bolje prošla jer broj mobitela koji je 26-godišnji M.K. objavio uz oglas za eskort nije bio točan. Njegov motiv navodno je bila osveta jer su djevojke kojima je otvarao lažne profile bile krive za prekid veze s bivšom djevojkom. Kad je cijela priča bila otkrivena, policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu na temelju koje Državno odvjetništvo sada podiže i optužni prijedlog.