Ozbiljna istraživanja kažu da pretjerana upotreba Facebooka ostavlja teške posljedice

O još jednom, vrlo ozbiljnom upozorenju, piše portal Index.hr.

Riječ je o istraživanju provedeno na Sveučilištu u Michiganu koje je znanstveno potvrdilo kako prečesto korištenje Facebookom može izazvati depresiju. Točnije, slike sretnih i zaljubljenih parova, putovanja, vijesti o napredovanju u karijeri i slično. Upravo takvi podaci ostavljaju nam gorki okus u ustima te nas čine nezadovoljnima vlastitim životom.

Istraživanje se provodilo na studentima u trajanju od dva tjedna, o tome koliko vremena provode na spomenutoj društvenoj mreži i kako se osjećaju nakon toga. Rezultati su jasno pokazali da što su se više koristili njome, to im se i više smanjivalo zadovoljstvo vlastitim životom.

Iako je odavno poznati da ljudi na svojim profilima objavljuju samo one dobre stvari koje im se događaju, iako to ne mora nužno biti tako (a najčešće i nije), naizgled "savršeni" život prijatelja potiče sažalijevanje onog vlastitog. I dok Facebook svakako ima i pozitivne strane, kao što je održavanje kontakata s različitim ljudima, svakim je danom sve više onih negativnih, koje ponekad mogu koštati ipak malo previše.

Odjava. Gašenje kompjutera. Kava s prijateljicama.