Oprez! Novi virus hara Facebookom

Facebook, samoubojstvo, Facebook, Facebook, Facebook, prevara, virus, Facebook socijalna mreža, oprez, Facebook socijalna mreža, novina na FB, dislike, na društvenim mrežama, društvene mreže, Facebook, špijuniranje, brisanje, faceboook, emocije, dislike, like, Facebook socijalna mreža, poruke, Facebook socijalna mreža, djeca, profil, Facebook, like, Facebook, zarada, Facebook, Facebook socijalna mreža, Facebook fenomen, faceboook, Facebook socijalna mreža, Facebook at Work, Facebook fenomen, Facebook, Facebook socijalna mreža, Facebook socijalna mreža, Facebook fenomen, Facebook socijalna mreža, objava na facebooku, status na facebooku, Facebook fenomen, objava na facebooku, Facebook, Facebook fenomen, Facebook socijalna mreža, blokada, Hercegovina, Facebook

Novi virus izgleda kao link koji sadrži video s popratnim naslovom koji vas poziva da pogledate njegov zanimljiv seksi snimak.

Ukoliko radoznalost ipak prevagne, i kliknete na taj link najprije ćete biti preusmjereni na nešto što izgleda kao YouTube video, a zatim će vam stići zahtjev da instalirate Flash. Ipak, u pitanju je virus Trojanac.

Više od 2 miliona Facebook korisnika prijavilo je da im je računar zaražen na ovaj način, a ova cifra i dalje raste. Za početak dovoljno je samo da ne idete na sumnjive linkove svojih prijatelja, piše Telegraf.