Oprez! Facebookom se širi još jedna štetna ''aplikacija''

Fotka na kojoj piše "I Just Got Facebook Black" samo je jedna od varijanti novog virusa i pojavljuje se uz link na koji biste navodno trebali kliknuti ako želite promijeniti boju svojeg Facebooka, ali vi to naravno nećete napraviti jer je u pitanju samo još jedna "navlakuša". Ako to ipak napravite aplikacija će vas tražiti osobne podatke i ponuditi vam anketu koju trebate ispuniti kako bi vam se ostvarila "dugoročna želja" - druga boja Facebooka, piše index.hr.

Ali, koliko god tih anketa ispunili to se neće dogoditi (kao ni u brojnim slučajevima prije toga), a lažna će se aplikacija dalje širiti mrežom označavajući na novoj fotografiji vaše prijatelje i objavljujući je na vašem zidu. Neke aplikacije čak traže da ukucate svoj broj telefona, a u tim slučajevima posljedice mogu biti značajne za korisnike koji bi se mogli iznenaditi prilikom dobivanja idućeg računa od svojeg operatera, piše Hoax Slayer. U blažoj varijanti samo ćete dobivati hrpu neželjenih e-mailova.

A ako ste već nasjeli na ovu prevaru, otiđite na stranicu za upravljanje aplikacijama, otamo je izbrišite i nadajte se najboljem.