Novo: Toshiba Satellite serije C

Toshiba Qosmio X70, Malo računalo, veliki prijenosnik, Monstruozna konfiguracija, vrijeme učitavanja, Windows 8, Satellite serije C, računalo, Toshiba C, osobno računalo
U novom, elegantnom kućištu s poklopcem u atraktivnoj brušenoj završnoj obradi svi modeli korisnicima omogućuju obavljanje svakodnevnih zadataka sa stilom. Dostupni u nizu različitih konfiguracija koje zadovoljavaju različite zahtjeve i potrebe, oba formata dolaze u crnoj i bijeloj boji.

Uz unaprijeđenu estetiku, modeli oba formata tanji su od svojih ekvivalenata iz 2014. - Satellite C70-C/C70D-C je tanji više od 20 % od svog prethodnika. Veći ekran modela Satellite C70-C korisniku omogućuje veću zabavu i širi pregled aktivnosti na ekranu, što ga čini idealnom zamjenom za stolno računalo. Ekran dijagonale 39,6 cm (15,6") odličan je za sve kojima je potrebnija mobilnost i češće prenose laptop kod kuće i vani. Svi modeli dolaze s tehnologijom neprihvaćanja dlana, koja ignorira nenamjerne dodire dlanom po dodirnoj plohi, a ostaje osjetljiva na poteze prstima kako bi se moguće pogreške umanjile na najmanju moguću razinu.

Satellite serije C dolazi s predinstaliranim operativnim sustavom Windows 8.1, a besplatna nadgradnja na Windows 10 bit će dostupna po njegovu predstavljanju. Dizajnirani za sve prednosti koje donosi sustav Windows 10, svi modeli imaju hardver i komponente koje osiguravaju besprijekoran rad na računalu, dvostruke mikrofone za bolje iskustvo glasovne usluge Cortana, optimizaciju za jasno prihvaćanje glasovnih naredbi, kao i tipku za brz pristup usluzi izravno na tipkovnici.

Velik ekran modela Satellite C70-C i C70D-C donosi velik potencijal za zabavu u bilo kojoj situaciji, s jasnim prikazom filmova i videozapisa u rezoluciji HD+. Dostupni sa sjajnim ili mat nerefleksivnim ekranima, korisnici mogu odabrati što im više odgovara, bilo o pitanju veće živosti boja ili bolje vidljivosti u svjetlijoj okolini. Kvalitetni stereozvučnici, uz dodatna poboljšanja zvuka Toshiba Audio, omogućuju uživanje u zvuku, bez obzira na to sluša li korisnik glazbu ili gleda filmove.

S najnovijim procesorima do 5. generacije Intel Core i5 ili odabirom najnovijih APU jedinica AMD A8-7410, Satellite serije C pruža performanse za bezbrižan rad i zabavu. Korisnici mogu računati na impresivan odziv računala, bez obzira na to rade li paralelno s više dokumenata, igraju se ili pretražuju internet.
Brže podizanje sustava

Satellite C55D-C podržava grafika AMD RadeonTM R5 M330 s 2 GB VRAM, dok modeli temeljeni na platformi Intel koriste grafiku NVIDIA GeForce 930M s 2 GB VRAM, koja svim modelima u seriji omogućuje glatke performanse u igrama te reprodukciju multimedije. Izbor između tvrdog diska kapaciteta 2 TB ili memorijske jedinice SSD od 256 GB moguć je kod modela Satellite C55-C i C55D-C. Prvi put u Europi ponuđena je mogućnost odabira SSD jedinice kod računala Satellite serije C, pa korisnici mogu ostvariti prednosti bržeg podizanja sustava i općenito bržeg rada računala.

Korisnici mogu pristupiti svim neophodnim medijima i datotekama brzo i jednostavno, zahvaljujući nizu opcija povezivosti. Priključak HDMI i tri priključka USB - od kojih jedan ima i funkcionalnost Sleep-and-Charge - dostupni su za povezivanje s čitavim nizom uređaja, a tu je i priključak za memorijske kartice s podrškom za SD kartice UHS-I - te koji korisnicima omogućuje brzo prebacivanje videozapisa i slika u visokoj rezoluciji s kamera na prijenosnik.