Novo izdanje preglednika Opera

Stiglo novo izdanje preglednika Opera, evo što donosi


Opera 47 ne nudi velike novitete i nadogradnje, ali stiže nakon kraćeg razvojnog ciklusa od uobičajenog sa šačicom korisnih poboljšanja
Među novitetima u izdanju 47 web preglednika Opera je mogućnost eksportiranja svih oznaka (bookmark). Od Speed Diala preko trake za oznake do mapa, sve je posloženo u jednu datoteku HTML.

Uz to, iz skočnog prozora za oznake, vidljivog kad dodajete novi bookmark ili unos za Speed Dial, počišćene su uočene pogreške (bugovi).

Video
WEB ALTERNATIVE
Pet razloga zbog kojih bi vam se mogao svidjeti web-preglednik Vivaldi

RAČUNALNA SIGURNOST
Zaboravili ste lozinku? Ne brinite, web-preglednik je pamti

IZ RADIONICE MOZILLE
Novi web preglednik za iPad zove se Junior
Dodana je mogućnost osvježavanja vijesti u dva nova intervala: tri i šest sati. Opera sad može podržati do 32 zatvorena taba, značajno više nego prethodnih deset, koje možete ponovno pozvati kad vam zatrebaju.

U Operi tvrde kako su riješili dio problema vezanih uz video na različitim platformama.

Korisnici izdanja operativnog sustava Windows 7 Aero više ne bi trebali vidjeti titrajuće pozadinske slike kad se prebacuju s jednog na drugi video na YouTubeu, dok je za MacOS popravljen prikaz videa preko cijelog zaslona.

Nova Opera dobila je i ponešto osvježeni dizajn, a značajku koja priječi preuzimanje datoteka koje smatra rizičnima proširena je s onima koje imaju ekstenziju .scf.

Više: Opera

12.08.2017 u 19:55