Novi malware nastao kao šala i postao noćna mora za mnoge

malware

Ovakvih je neugodnih primjera posljednjih mjeseci bilo više nego dovoljno da svi shvate ozbiljnost "ransomware" metode napada, uostalom, nisu mete bili samo pojedinci, nego čak i bolnice, hoteli...

Naravno, oni koji se bave ovakvim napadima imaju samo jedan cilj, zaraditi novac od nesretnika kojima su uspjeli upasti u operativni sistem računara i praktički rad učiniti nemogućim. O tome isplati li se platiti virtuelnu otkupninu i hoće li to vratiti datoteke može se raspravljati, ali činjenica je kako su ovakvi napadi uglavnom tražili od korisnika reinstalaciju operativnog sistema. Sada se pojavila nova metoda, koja je, navodno, nastala kao šala, ali mogla bi se vrlo lako proširiti i postati opasna, iako sve izgleda kao igra.

Autor "rensenwarea" krije se iza aliasa Tvple Eraser, prema informacijama mnogih tehnoloških portala dolazi iz Južne Koreje i cijeli ovaj cirkus nastao je iz čiste zabave. Naime, Tvple Eraser je čak objavio izvinjenje svima koji su imali neugodnosti zbog rensenwarea, jer njegova namjera niti jednog trenutka nije bila maltretiranje pojedinaca, nego zabava s prijateljima.

Ali, ako ste takve "sreće" da ste negdje, nekako uspjeli pokupiti maliciozni kod Rensenwarea ne morate nikome platiti ništa, no morat ćete zaigrati TH12 Touhou Seirensen - Undefined Fantastic Object igricu iza koje stoji Touhou Project. U toj igrici ćete morati ostvariti skor od čak 200 milijuna bodova na takozvanom "LUNATIC" nivou, što je svakako lakše reći nego pretvoriti u stvarnost.

Bez obzira što je Tvple Eraser podvukao "sve je ovo nastalo kao zabava, šala i namjera da se nasmiju ljudi koji vole igrice nastale u produkciji Touhou Projecta, ali izgleda da su to neki iskoristili da naprave od toga tragediju za mnoge korisnike", nova vrsta ransomwarea je i te kako opasna i neugodna...

Zimo.co