Novi dodatak Facebookovom Timelineu

Naime, Facebook je u Timeline ubacio još jedan dodatak, odnosno 'status', pomoću kojeg ćete svojim prijateljima moći objaviti sretnu vijest da ćete postati roditelj.

Moći ćete objaviti i dodatne informacije, tko su roditelji djeteta, lokaciju (jedino nije jasno misli li se na lokaciju gdje će biti rođeno, ili možda gdje je začeto, napominje Techcrunch.com). Možete i na cijeli 'događaj' objaviti fotografiju, pa je moguće da će Fejs (ako se novitet primi) preplaviti fotografije s ultrazvuka.

Opcija za objavu 'blaženog stanja' nalazi se iznad prozorčića u koji inače upisujete svoje statuse. Morate odabrati mogućnost Life Event, a među ponuđenim opcijama je i Expecting a baby.

Naravno, od ove opcije bi trebao profitirati i Facebook, koji je dosad imao ciljanu skupinu 'budućih roditelja' za oglašavanje, ali su ih pogađali na osnovu stranica koje su lajkali. Sada će pak postojati strukturirana baza podataka o budućim roditeljima, pa iako korisnike sad u startu ne namjeravaju 'bombardirati' s oglasima, jasno je kakav potencijal ovakvi podaci kriju.

izvor: Tehnoklik.net.hr