Nokia se definitivno vratila na tržište

nokia, Nokia tablet
Ovih se dana na GFXBench benchmarku pojavio novi tablet uređaj kojeg potpisuje Nokia. Novi koncept bi mogao biti vrlo zanimljiv, a radi na trenutno najjačem procesoru koji postoji. No, ovo nije običan tablet.

Prva stvar koju smo uočili je veličina ekrana od čak 18,4 inča, tako da to nije definitivno igračka koju ćete prenositi s jedne lokacije na drugu, nego ćete ga koristiti vjerojatno za poslovanje, ili nešto drugo. Ekran ima 2K QHD rezoluciju od 2560 x 1440 točaka. Ipak, isti izvor navodi kako bi to mogla biti veličina ekrana od 8,4 inča što nam je logičnije. Možda je ona "jedinica viška" (vidi sliku niže).

Nadalje, novi Nokijin tablet će raditi na Android 7.0 Nougat operativnom sustavu, a mnoge će zaintrigirati i informacija kako će ovaj tablet raditi na Qualcommovom 8-jezgrenom Snapdragon 835 procesoru na 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. I kamere djeluju obećavajuće - i prednja i stražnja imaju 12 MP.

Naravno, tablet će podržavati i Wi-Fi, 4G LTE, NFC, GPS i brojne druge mogućnosti. Šuška se kako bi se premijerno mogao pojaviti krajem veljače na MWC 2017 u Barceloni.


racunalo.com