Game Mode u Windowsima 10

zdravlje, dugovječnost, video igre, video igrice, windows 10, AMD, Game Bar
Među novostima koje donosi upravo izdana Creators Update nadogradnja Windowsa 10 koju ste dobili (ili ćete dobiti) ovih dana, jedna od stvari koje je Microsoft isticao je Game Mode, odnosno mod koji će vam omogućiti automatsku optimizaciju računala za igranje.

Osim te informacije Microsoft nije naveo nikakve detalje o tome kako će Game Mode funkcionirati, niti je rekao koliko će poboljšanje donijeti gamerima, no to je umjesto njega sada otkrio AMD koji ga je opisao na svojoj FAQ stranici za Radeon softver.

U svojem priopćenju AMD navodi da je Game Mode dizajniran kako bi omogućio najbolje performanse i konzistentnost igre u Windowsima 10 dodjeljivanjem CPU i GPU resursa aplikaciji koja je u prvom planu. Određene igre u Windows Storeu već su izlistane kao naslovi s punom podrškom, no AMD kaže da će od Game Modea koristi imati i svaka druga igra kada mod uključite u Game Bar postavkama.

AMD također navodi kako Microsoft predviđa da će taj mod donijeti između 2 i 5 posto poboljšanja u performansama, što znači da će od njega najviše koristi imati oni koji se nalaze na granici solidnih 60 sličica u sekundi (fps) kako bi mogli održati igru na visokoj razini.

Drugim riječima, mada je Game Mode neosporno korisna stvar, nemojte očekivati previše.

Ukoliko želite uključiti Game Mode u naslovima koji nisu službeno podržani od Microsofta, pratite slijedeću "putanju": Settings > Gaming > Game Mode, s time da morate imati omogućen Game Bar (Settings > Gaming > Game bar).