Najveći mitovi o Facebooku koji su do sada objavljeni

Facebook, Facebook, Facebook, prijatelji, Facebook, administrator, Facebook, paljevina, kuća, požar, Facebook, prijava, kazna, Facebook, profil, uljepšavanje, Facebook, novosti, aplikacija, Facebook, Facebook, brisanje, aplikacija, Facebook, Novac, Facebook, naplata, plaćanje, Paula Asher, komentar, Facebook, Facebook, smrt, kćerka, Facebook, poruke, timeline, Facebook, twitter, imena, Facebook, laži, Facebook, prijatelji, Facebook, objave, statusi, Facebook, korisnici, Facebook, korisnici, društvene mreže, Facebook, oprez, statusi, Facebook, skrivanje, Facebook socijalna mreža, potraga, korisnici, Facebook, privatnost, zaštita, Facebook, društvene mreže, dobre vibracije, Facebook, privatnost, Facebook, profil, račun, Facebook socijalna mreža, privatnost, ugrožavanje, Facebook socijalna mreža, igra, smrt, Facebook, saznanja, korisnici, Facebook, objave, oprez, Facebook socijalna mreža, ubojstvo, prijatelj, problemi, Facebook socijalna mreža, prekid, Facebook socijalna mreža, rušenje, Faceb
Eksplozivan rast interneta sa sobom je 'povukao' i velik broj netočnih i nejasnih informacija, lažiranih rezultata i mitova. Facebook kao najveća društvena mreža na svijetu tako nije mogao izbjeći poplavu netočnih informacija i mitova, koji se ujedno stvaraju gotovo svakog dana, prenosi danas.net.hr.

Facebook će naplaćivati svoje usluge

Jedna od takvih glasina je da će Facebook u jednom trenutku krenuti s naplatom svojih usluga. Takva glasina zaživjela je na samom početku, no ponovno je bila vrlo aktivna prije nedavnog uvođenja mogućnosti plaćanja za promociju određenog sadržaja na Facebooku.

Facebook je profitabilna kompanija koja ubrzano raste i svoju snagu temelji na oglašivačkim mogućnostima, pa stoga ne treba brinuti da ćete morati plaćati za pristup korisničkom računu na toj društvenoj mreži.

Zuckerberg je ukrao ideju

Mark Zuckerberg, osnivač i direktor Facebooka, u svojoj 24 godini proglašen je najmlađim milijarderom na svijetu. Prije nego što je Facebook postao poznat, Zuckerberg je bio unajmljen za programiranje stranice za povezivanje studenata na Harvardu. Cijeli princip je zamišljen gotovo jednako kao i Facebook. Osobe koje su ga unajmile da im programira spomenutu stranicu tvrde da je zapustio svoj posao kako bi se posvetio 'ideji' koju je tada dobio - Facebooku.

Zuckerberg, pak, tvrdi da je inspiraciju za Facebook pronašao u reakcijama studenata s Harvarda na njegovu stranicu Facemash, koja je studentima omogućavala da međusobno dijele i ocjenjuju fotografije.

Cijeli spor završio je na sudu gdje je Facebook pristao isplatiti 61 milijun dolara kako bi se riješio tereta 'krađe ideje'.

Facebook uništava socijalne vještine

Na Fejs i druge društvene mreže prijavite se lažno!
Vlada savjetuje građane:Na Fejs i druge društvene mreže prijavite se lažno!

Nema sumnje u to da nam Facebook olakšava povezivanje sa starim prijateljima i dalekim rođacima, no pojedinci tvrde da ta pogodnost dolazi uz veliku cijenu. Naime, tvrdi se da se socijalno povezivanje putem interneta odvija u toliko brzom i dinamičnom tempu da korisnici društvenih mreža postaju neosjetljivi na socijalne odnose u stvarnom svijetu. Pojedini kritičari idu tako daleko da tvrde da Facebook korisnicima pruža mogućnost izuzetno izoliranog života zbog čega bi moglo patiti i njihovo zdravlje.

No, istraživanja istaknutih sveučilišta poput Cambridgea pokazuju da je korištenje društvenih mreža vrlo pogodno za održavanje odnosa koji bi inače bili prekinuti. Facebook ujedno korisnicima omogućava bolji uvid u živote prijatelja i obitelji te im pruža niz mogućnosti interakcije s drugim osobama.

Facebook će prodavati vaše fotografije

Iako nikada nije dobra ideja na Facebook postaviti fotografiju za koju brinete da bi netko mogao vidjeti osim vas i određenih osoba, vjerojatno niste upoznati s tim da i nakon brisanja takvih fotografija s vašeg profila ili potpunog brisanja profila, Facebook i dalje ima pristup tim fotografijama.

Tako je počeo kružiti i mit da će Facebook početi prodavati fotografije korisnika u reklamne svrhe. Ta društvena mreža te je glasine demantirala nedavnim uvođenjem mogućnosti promocije statusa, fotografija i drugih objava. Ta usluga se naplaćuje, a koriste je gotovo samo tvrtke za promociju proizvoda ili akcija.

net.hr