Moderni život: Plaća kćerki da ne koristi Facebook!

Brojni su roditelji danas zabrinuti zbog velike količine vremena koju njihova djeca provode na internetu, a posebno na Facebooku na kojem stalno provjeravaju nove poruke, objavljuju statuse i slično. No, čini se da postoji rješenje s kojim roditelji mogu djecu odvojiti od najveće društvene mreže na svijetu, a to rješenje je - potpisivanje ugovora s djecom o nekorištenju Facebooka!

Naime, jedan je Amerikanac potpisao ugovor sa svojom 14-godišnjom kćerkom ("Ugovor o deaktivaciji Facebooka") prema kojem ona ne smije koristiti Facebook do kraja lipnja, a on će joj za to platiti 200 dolara, piše dnevnik.hr.

Paul Baier ugovor s kćerkom potpisao je prije nekoliko dana te je u njemu navedeno da će mu ona dati šifru svog profila za Facebook koju će on promijeniti i deaktivirati profil kako bi bio siguran da ga ona neće koristiti, a ako do sredine travnja ne pristupi Zuckerbergovoj mreži, dobit će 50 dolara, odnosno ako izdrži do 26. lipnja dobit će još 150 dolara.

Ono što je naročito zanimljivo jest da potpisivanje ugovora o nekorištenju Facebooka nije Paulova ideja, nego se toga dosjetila njegova kćer. Lukava tinejdžerica htjela je zaraditi novac pa je rekla ocu da neće biti na Facebooku određeno vrijeme ako će joj on to platiti. Također, rekla je i da joj je Facebook već dosadio tako da joj izbjegavanje Fejsa ne bi trebao biti problem, a usput će zaraditi i 200 dolara.

Krajem prošle godine mediji su prenijeli i priču o majci koja je sinu kupila iPhone, ali je on također morao potpisati ugovor s kojim se obvezao da će, ako želi imati i koristiti iPhone, morati poštovati brojna pravila koje mu je majka zadala.

Što vi mislite o potpisivanju ovakvih ugovora? Je li riječ u učinkovitom načinu na koji će se djeci zabraniti korištenje Facebooka ili je, kako kažu na Cnetu, možda riječ o mitu jer će otac, umjesto da sam zabrani korištenje ove mreže, kćeri platiti 200 dolara kako bi (privremeno) deaktivirala profil na Facebooku.