Jeste li primijetili promjene na YouTubeu?

YouTube, YouTube, YouTube kanali, YouTube kanali, YouTube kanal

Naravno, nitko ne voli gledati reklame prije ili za vrijeme reprodukcije videa, no ako želite u videozapisima uživati besplatno, mora postojati način na koji će to biti financijski isplativo YouTubeu, odnosno Googleu, a to je prikazivanjem oglasa.

Oglasi će se i dalje prikazivati prije ili za vrijeme trajanja videozapisa, no umjesto jednog oglasa, sada će se prikazivati dva oglasa za redom. Ovaj novitet vjerojatno neće razveseliti gledatelje koji najčešće nestrpljvo čekaju da prođe 5 sekundi kako bi preskočili oglas, a u budućnosti će morati čekati još malo duže, javlja Zimo.co.

Debbie Weinstein, potpredsjednica YouTubea i globalnih video rješenja u razgovoru za Ad Age rekla je kako moraju pronaći način koji bi odgovarao oglašivačima, kreatorima i korisnicima, a jedan od načina jest i prikazivanje dva oglasa za redom.

U tom slučaju, ako se prije videa prikažu dva oglasa za redom, onda se naknadno ne bi prikazivao oglas tijekom trajanja videa (ako je planiran samo jedan oglas) tako da broj prikazanih oglasa ostaje isti, dok bi iskustvo gledanja bilo bolje jer se ne bi prekidalo novim reklamama. Ista je stvar i s oglasima koji se budu prikazivali tijekom videa - umjesto jednog, prikazivat će se dva za redom, no onda se više neće prikazivati prije videa.

U slučaju dužih videozapisa koji su do sada prekidani četiri puta s četiri reklame, u budućnosti će se video prekinuti samo dva puta, ali s po dvije reklame. Weinstein kaže kako korisnici vole ovakav novi način prikazivanja oglasa na njihovoj platformi jer im je draže da se video prekida što manje puta pa makar ti prekidi bili duži - što su demantirali neki korisnici na Twitteru kritizirajući kompaniju zbog ionako prevelikog broja oglasa koji se prikazuju.

Dva oglasa za redom trenutno će se prikazivati samo u sklopu videa na računalima, a tijekom sljedeće godine prikazivati će se i unutar videa na mobilnim uređajima i televizorima.