Jedanaest Googleovih trikova za bolje pretraživanje interneta

google
Rezultati naših pretraživanja mogu biti još bolji i zato vam donosimo 11 trikova koji će promijeniti način na koji pretražujemo internet.

1. Koristite navodnike

Ako tražite određeni pojam, ne bi bilo loše da ga stavite pod navodnike. Kad to učinite, Google će za vas pretražiti samo stranice sa tim pojmom ili nekom specifičnom frazom.

2. Koristite zvjezdicu unutar navodnika

Ukoliko tražite neku pjesmu, a ne možete da se sjetite svih riječi, stavite ono što znate pod navodnike, a riječi koje ne znate zamijenite zvjezdicom.

3. Uz pomoć minusa eliminirajte ono što vam ne treba

Tražite neki pojam uz koji se veže mnoštvo pretraživačkih rezultata koji vama nisu zanimljivi? Uz riječi koje ne želite da vidite - stavite minus. Na primjer, ako tražite nešto o jaguaru kao životinji, možete eliminirati rezultate vezane za jaguar kao automobili (jaguar - automobil).

4. Tražite web stranice po ključnoj riječi

Zanimljiva Googleova funkcija nosi naziv "site". Da li želite da vam, na primjer, Google izbaci samo članke sa portala Vecernjak.net, u pretraživač upišite google site:vecernjak.net.

5. Možete čitati i vijesti iz 19. stoljeća

Google News ima opciju pretraživanja više od 100 godina starih vijesti iz arhiva širom svijeta.

6. Upoređujte hranu koristeći pojam "vs"

Ako želite da uporedite, na primjer, rižu i meso, u Google pretraživaču upišite rice vs. meat.

7. Poboljšajte pretragu filterima

Ukoliko želite da nađete neki recept za omiljeno jelo, u opcijama naprednog pretraživanja pri dnu stranice možete da filtrirate rezultate prema sastojcima, vremenu kuhanja i broju kalorija.

8. Koristite "define" kako biste otkrili značenje riječi

Treba vam objašnjenje značenja neke riječi na engleskom, dovoljno je upisati tu riječ i ispred nje staviti define (na primjer, define: mortgage).

9. Okrenite ili nagnite ekran

Ovo je zabavna funkcija. Samo u pretraživač upišite "tilt" i pogledajte što se događa.

10. Zaigrajte Atari Breakout na Googleu

Za legendarnu igru dovoljno je upisati Atari Breakout u pretragu fotografija. I to je to, igra može da počne.

11. Tražite fotografije prema fotografiji

Ako želite da doznate odakle fotografija dolazi, spremite je i kliknite na "kamera dugme". Ubacite fotografiju i Google će vam prikazati odakle je ta ili neka slična fotografija došla.