Internet kupovina sve popularnija u BiH

Takav vid trgovine u posljednje vrijeme sve je prisutniji i među građanima BiH. Posebno mladi ljudi sve češće se odlučuju za nabavku pojedinih artikala iz inozemstva iz razloga što su prava rijetkost ili ih uopće nema na bh. tržištu.

Prednosti e-trgovine su: veličina tržišta (skoro cijeli svijet), mogućnost nabavke proizvoda tamo gdje je on najjeftiniji, niži troškovi poslovanja, mogućnost brzog i jeftinog ostvarenja narudžbe, ušteda vremena, fleksibilnost u poslovanju i povećanje poslovne efikasnosti. Online kupovina ili kupovina putem interneta omogućava nam, dakle, da iz svog "toplog" doma ili ureda kupimo skoro sve putem računara.

U svjetskim, ali i u bh. internet trgovinama može se pronaći široka ponudu proizvoda, jednostavno rečeno - sve i svašta. Između ostalog , tu se misli na odjevne predmete, mobitele i razne druge tehničke proizvode, sportsku opremu, knjige, nakit, auto i sportsku opremu, muzičku opremu, bicikle, namještaj, kućanske aparate, kozmetiku i još mnogo toga. Statistike, ipak, pokazuju da su u online kupovini među najzastupljenijim proizvodima tehnički uređaji.

Fena