Huawei predstavio tri noviteta

Huawei MateBook X Pro, računala, Huawei
BARCELONA - Huawei Business Grupa danas je na svjetskom sajmu mobilne tehnologije Mobile World Congress u Barceloni predstavila prijenosno računalo Huawei MateBook X Pro s Huawei FullView zaslonom, tablet Huawei MediaPad M5 i Huawei 5G CPE, prvi svjetski komercijalni uređaj koji podržava globalno priznati 3GPP telekomunikacijski standard za 5G mrežu.

„Pokreće nas vizija povezanog svijeta, a da bi to ostvarili kontinuirano investiramo u istraživanje i razvoj ne bi li bolje razumjeli načine na koje korisnici komuniciraju i povezuju se s tehnologijom", izjavio je Richard Yu, direktor Huawei Consumer Business Grupe te dodao: „Postavili smo si misiju da pomičemo granice onoga za što su tehnologija i inovacije trenutno sposobni. S nova tri uređaja želimo dokazati da smo u mogućnosti dostaviti nevjerojatne uređaje koji u potpunosti mijenjaju korisničko iskustvo i čine ga boljim."

Huawei MateBook X Pro i Huawei MediaPad M5 na tržišta Kine, Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Bliskog Istoka stižu na proljeće ove godine.

Huawei MateBook X Pro

Ultra tanko, 13.9-inčno prijenosno računalo sadrži novi Huawei FullView zaslon osjetljiv na dodir. Pokreće ga Intel® CoreTM i7/i5 procesor osme generacije, a također sadrži dugotrajnu 57.4Wh bateriju i diskretnu NVIDIA® GeForce® MX150 grafiku s 2GB GDDR5 što ga čini jednim od najlakših i najsnažnijih prijenosnih računala na tržištu. Huawei MateBook X Pro može se pohvaliti i s Dolby Atmos ozvučenjem koje donosi izraženiji zvuk nego na drugim sličnim uređajima.

Huawei MediaPad M5

Ergonomskog dizajna, tablet Huawei MediaPad M5 sadrži 2.5D stakleni zaslon 2K rezolucije. Dostupan je u veličinama od 8.4 i 10.8 inča, a Huaweijeva Histen tehnologija daje impresivan 3D zvuk i u potpunosti podržava reprodukciju zvučnih zapisa visoke rezolucije što omogućuje uživanje u izuzetnoj kvaliteti zvuka. 10.8-inčni Huawei MediaPad M5 Pro dolazi s ultra preciznom olovkom Huawei M-Pen koju karakterizira visoka osjetljivost na pritisak kako bi se olakšalo crtanje, unos bilješki te korištenje aplikacija.

Huawei 5G CPE

Huawei 5G CPE podržava globalno priznati 3GPP telekomunikacijski standard za 5G mrežu. Moguće ga je koristiti u zatvorenim i otvorenim prostorima, a omogućuje super brzu brzinu preuzimanja podataka od 2Gbps te može raditi na 4G i 5G mrežama. Također, sadrži interno razvijeni Huawei Balong 5G01 čipset koji je prvi komercijalni čipset u svijetu da podržava 3GPP standard.