Hrvat pronašao sigurnosni propust u Internet Exploreru 11 i dobio 100 tisuća dolara

... ‘nagrade’, ukupnog iznosa 100.000 dolara. Izgleda da imamo i prvog dobitnika koji je ni manje ni više nego naše gore list, a ujedno i zaposlenik Googlea, piše Tportal.

Microsoft je prije nekoliko dana na svojem službenom blogu obavijestio javnost o tome da je pronađen prvi sigurnosni propust u sklopu ranije spomenute akcije te da će osobi koja ga je otkrila biti isplaćena nenavedena suma. Ono što je Microsoft u ovom zapisu propustio navesti jest tko je osvojio nagradu, no ime osobe istaknuli su na društvenoj mreži i mikrobloging servisu Twitter.

Ispostavilo se da se radi o korisniku nadimka @ifsecure, sigurnosnom stručnjaku, Ivanu Fratriću. Pogledom na njegove službene stranice doznajemo da radi u ‘velikoj softverskoj tvrtki', a ekipa Neowina saznala je da se radi o djelatniku Googlea. Fratrić je prije Googlea radio kao asistent na jednom od zagrebačkih sveučilišta.

Ako ste kojim slučajem propustili i ako ste dovoljno sposobni da u Windowsima 8.1 ili Internet Exporeru 11 uspijete pronaći sigurnosni propust možete od Microsofta dobiti do maksimalnih 100.000 dolara. Spomenuta cifra najveća je koju je moguće ‘zaraditi' i to samo ako otkrijete nešto doista ozbiljno, a za manje propuste kompanija dijeli do 50.000 ili 11.000 dolara. Microsoftov je natječaj otvoren do 26. srpnja ove godine.