Hakeri nas mogu snimati i snimke koristiti protiv nas

izručen ukrajinski državljanin, računalni kriminal, uskok, na međunarodnoj potjernici, hakeri, provala, Široki Brijeg, prijevara, računala, policija, hakeri, žrtva hakerskih operacija, hakiranje automobila, kibernetički napad , hakeri, CyberBerkut, bundestag, hakeri, banke, Novac, pljačka, cyber kriminal, hakeri, hakeri, računalni hakeri , Računalni lopovi , gmail, email, hakiranje, hakeri, računalni hakeri , SWIFT, web kamera, hakeri, računalni hakeri , kibernetički rat, cyber napad, tajne službe

Ured Europola za zaštitu podataka upozorio je na opasnost od hakiranju kompjuterskih kamera što može ozbiljno ugroziti korisnike telefona i prijenosnih računala.
Europol je priložio i uputstvo za zaštitu u kojem, između ostalog, savjetuje da se skidaju aplikacije i softveri s poznatih izvora, ažuriraju sigurnosni softveri i operativni sistemi, kao i da se prekrije web-kamera kada nije u upotrebi.

Kako se navodi, u slučaju web-kamera najveći mogući rizik je da haker dobije pristup njima, te ga čak nitko ne mora primijeti. Haker potom snima korisnika kako bi ga ucjenjivao ili kako bi prikupio korisne informacije iz njegovog okruženja.

''Web-kamere na laptopima su postale veoma popularne ovih dana: one su uključene u svakodnevne aktivnosti kao što je razgovor sa prijateljima ili aktivnosti u vezi sa poslom. Međutim, poput većine tehnoloških postignuća, njihove osnovne prednosti mogu biti preokrenute i postati prijetnja za korisnik'', priopćio je Europol.