Facebook zapošljava više od tisuću ljudi

facebook

... promijenili tijek izbora. Facebook je prethodno predao američkom Kongresu oko 3.000 reklama koje se dovode u vezu sa Rusijom, a u kojima su navodno korištena goruća pitanja kako bi se ljudi okrenuli jedni protiv drugih uoči predsjedničkih izbora u SAD prošle godine, prenosi AFP.

"Danas predajemo te reklame kongresnim istražiteljima", naveo je u objavi na internetu potpredsjednik Facebooka za svjetsku politiku Joel Caplan.

Prema njegovim riječima, izgleda da veliki broj tih reklama pojačava rasne i društvene podjele. Kaplan je najavio da će "agresivni koraci" koje će Facebook preduzeti uključiti zapošljavanje više od 1.000 osoba kako bi se unaprijedili timovi za pregled svjetskih reklama u narednoj godini.

Facebook je jučer priopćio da planira da preda na uvid američkom Kongresu kopije oko 3.000 političkih reklama na svojoj društvenoj mreži, za koje se sumnja da su kupili Rusi tijekom i nakon predsjedničke trke u SAD 2016. godine.

Facebook je već pružio informacije specijalnom savjetniku SAD u istrazi o ruskom miješanju u predsjedničke izbore. Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg odbacio je ranije optužbe predsjednika SAD Donalda Trumpa, koji je rekao da je ova kompanija protiv njega, ali je dodao i da žali zbog svojih izjava nakon izbora.

"Facebook je oduvijek bio protiv Trumpa. (Društvene) mreže su oduvijek bile protiv Trumpa", napisao je predsjednik SAD na svom Twitter nalogu, opisavši tako i novine "NewYork Times" i "Washington Post", a također se zapitao da li su svi oni surađivali, prenosi Alo.rs.

Predstavnici Facebooka, Twittera i Googlea pozvani su da svjedoče pred Obavještajnim komitetom američkog Senata 1. studenog o navodima u vezi sa mješanjem Rusije u američke izbore.