Facebook više nikad neće biti isti: Upoznajte se s najvećim promjenama

Facebook, separatizam, faceboook, facebook messenger, instagram, Facebook socijalna mreža, status na facebooku, Facebook, Facebook, kazna
Već smo naviknuli na stalne promjene na Facebooku, no promjene koje su najavljene na Facebookovoj konferenciji F8 bit će najveće u njegovoj povijesti.

Korisnici će prvo primijetiti promjene u dizajnu - karakteristična plava boja gotovo će iščeznuti s naslovnice Facebooka. Plavi izbornik koji je pratio Facebook od samog početka bit će zamijenjen čišćim, bijelim izbornikom u kojem će naglasak biti stavljen na grupe, a ne više toliko na vijesti, piše Zimo.hr.

Tako će korisnici moći objavljivati u grupama direktno s naslovnice, bez ulaska u same grupe, a na izborniku s lijeve strane grupama je dana veća važnost. Osim toga, bit će dodani i novi alati za specijalizirane grupe.

Na prvi pogled, novi Facebook, više podsjeća na Messenger ili Instagram nego na društvenu mrežu koju koristimo godinama.

Promjene će prvo biti vidljive na mobilnoj aplikaciji, dok će se na računalima pojavljivati tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Mobilna aplikacija dobiti će i novu opciju - "Meet New Friends" odnosno "Upoznaj nove prijatelje" koja će funkcionirati poput aplikacija za spajanje ljudi. Korisnici će tako moći poslati poruku drugim korisnicima, s kojima nisu prijatelji, ali koji dijele zajedničke interese. Nemojte se iznenaditi ako vas dočeka poruka u Inboxu od nekoga, samo zato jer se išli u istu osnovnu školu ili radili za istu tvrtku u nekom trenutku.

I "Facebook Dating", koji još nije ni pravo zaživio, dobiva nove opcije. Jedna od njih je "Secret Crush" odnosno "Tajna simpatija" koja će korisnicima otkriti sviđaju li se nekom od njihovih prijatelja, bez otkrivanja točno kome.

Posebno su zanimljive promjene koje će doživjeti "Marketplace" odnosno "Tržnica", Facebookov dio za prodaju i kupovinu stvari među korisnicima. Odsad će korisnici moći plaćati direktno na "Marketplaceu" i time izbjeći davanje broja računa nepoznatoj osobi.

Facebook Messenger također će doživjeti značajne promjene. Sama bi aplikacija trebala biti brža i laganija (zauzimati manje prostora na pametnim telefonima), no za to ćemo se morati još malo strpjeti. Najavljeno je da će novi Messenger biti dostupan kasnije ove godine.

Od drugih novosti, posebno je istaknuta mogućnost zajedničkog gledanja videa u stvarnom vremenu, koja bi trebala biti dostupna svima do kraja godine, piše Zimo.hr.