Facebook plaši očeve koji pokušavaju zaštititi kćerke

Facebook, zlostavljanje, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, ludosti, cure, Facebook, Facebook, veza, bivši, dečko, cura, Facebook, Facebook, profil, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, twitter, Facebook, twiter, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, spam, Facebook, Facebook, sigurnost, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, silovanje, pedofilija, Hrvatska, Facebook, Facebook, droga, alkohol, tinejdžeri, Facebook, glazbeni servis, Facebook, internet, računala, Facebook, limitator, Facebook, računala, lažni profil, Facebook, Facebook, Facebook, psihopata, Facebook, računala, Facebook, varanje, izlasci, Facebook, Facebook, studenti, Facebook, timeline, Facebook, Facebook, učiteljica, ravnateljica škole, Facebook, igrice, računala, Facebook, Facebook, vijesti, top lista, Facebook, bonton, prijateljstvo, Facebook, društvene mreže, Facebook, twiter, Facebook, rastava, status, parovi, rastava, Facebook, Facebook, zaštita, Facebook, virus, oprez, Facebook, razgov
Očevi se osjećaju da "imaju manju kontrolu zbog društvenih mreža" kao što su Facebook i Twitter, prema anketi koju su ispunili ravnatelji na djevojačkim školama u Velikoj Britaniji.

Očeve također užasava sve veći utjecaj celebrity kulture na njihove kćeri, a neki od njih "doživljavaju svijet kao vrlo opasno mjesto".

Uoči Dana očeva koji je obilježen u nedjelju, organizacija Girls' Schools Association anketirala je 180 ispitanika o ulozi koju očevi imaju u obrazovanju svojih kćeri.

Roditelji upisuju kćeri u sve mlađoj dobi u privatne ženske škole kako bi ih zaštitili od kulture u kojoj je najveći cilj postati žena ili djevojka nogometaša, kulture koja ometa njihova akademska dostignuća.

Prema provedenoj anketi, čak 49 posto ravnatelja smatra da su današnji očevi više zaštitnički nastrojeni prema svojim kćerima i to uglavnom zbog straha od društvenih mreža.

Samo 5 posto njih reklo je da su današnji očevi manje zaštitnički raspoloženi.

Anketa je također pokazala da je veći broj očeva "kućni tata" budući da je majka ta koja zarađuje glavninu prihoda u kućanstvu.

Ravnatelji škola osjećaju da su i očevi i majke jednako zainteresirani za obrazovanje svoje kćeri, međutim za očeve je vjerojatnije da će kontaktirati sa školom "ako osjete da se prema njihovoj kćeri nepravedno ponijelo".

Alun Jones, ravnatelj ženske škole St Gabriel u Newburyu rekao je da anketa upućuje na to da današnji očevi imaju "aktivni i jednaki" interest u akademskom napretku svojih kćeri.

"Očevi imaju legitimne brige kako da zaštite svoje kćeri u svijetu gdje mlade djevojke - i dječaci - podliježu svim vrstama pritisaka kroz medije".

Kada djevojka misli da je njezin izgled pravi put prema uspjehu u životu, a ne inteligencija ili školovanje, onda je to prema riječima Jonesa "pravi problem".

U sapunicama ta djevojka može pronaći obrazac ponašanja za koji je normalno da se "upada iz drame u dramu", a tu su još životni stilovi celebrityja, bogati i slavni, dijete i ostalo.

Net.hr