Facebook Messenger kao zamjena za SMS: Ne traži ni Facebook profil

Zasad dostupan na Androidu u Indiji, Australiji, Indoneziji i Južnoj Africi, Facebook Messenger vas više neće tražiti ni Facebook profil!

Forbesov Tomio Geron otkrio je kako se radi o Facebookovom eksperimentu u kojem svoju aplikaciju žele dati na korištenje većem broju korisnika - onih koji još nisu otvorili profil na najvećoj društvenoj mreži na svijetu. Facebook Messenger za Android na spomenutim tržištima vas traži samo ime i broj telefona, čime vas lagano uvodi u Zuckerbergov svijet, piše netokracija.com.

Facebook očito vidi razmjenu poruka na mobitelima kao veliki potencijal za daljnji rast, pri čemu svoju aplikaciju pretvara u standard svim mobilnim korisnicima. Dugoročno biste u tom slučaju se registrirali za Facebook profil nakon uspješnog korištenja Facebook Messengera, s obzirom da će puna verzija nuditi više mogućnosti.

Facebook Messenger kao "zero" standard?

S obzirom da Facebook kroz suradnje s operaterima putem servisa Zero omogućava besplatno korištenje te društvene mreže, ne bi bilo neobično da u nekom trenutku i Messenger postane besplatna usluga koja vam ne troši mobilni promet. Posebice ako Facebook može operaterima ponuditi nešto zauzvrat, za razliku od WhatsAppa i sličnih koji već "ubijaju" SMS. Korak po korak, svi ćemo završiti na Facebooku... ili barem Messengeru. Ukoliko ga još niste koristili, isprobajte Facebook Messenger za iPhone, Android i BlackBerry!