Facebook daje korisnicima više kontrole nad svojim profilima

Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, veza, Facebook, privatnost, Facebook, profil, astma, Facebook, seks, Facebook, Facebook, ukidanje, Facebook, mail, Facebook, Facebook, depresija, Facebook, mobiteli, Facebook, svadba, Facebook, profil, Facebook, odmor, lopovi, Facebook, Facebook, uništenje, Facebook, twitter, incest, Facebook, Facebook, profil, korisnici, Facebook, vjenčanje, potraga, Facebook, ljubav, Facebook, fotografije, Facebook, Facebook, Facebook, prijatelji, mozak, Facebook, smrt, Facebook, gradnja, grad, Facebook, hakeri, pornografija, Facebook, samoubojstvo, preventiva, Facebook, susret, spajanje, Facebook, lažni profil, Facebook, brisanje, Facebook, link, web, Facebook, profil, lozinka, Facebook, ljudi, twitter, Facebook, BIH, prosvjedi, Facebook at Work, Facebook socijalna mreža, Facebook, Facebook fenomen, Facebook socijalna mreža, telefon
Promjene sigurnosnih postavki, koje bi od četvrtka trebale biti aktivne, omogućavale bi korisnicima više kontrole nad fotografijama i sadržajima koji su objavljeni ne samo na njihovim profilima.

Dosada je svaki korisnik mogao biti 'taggiran' na fotografijama svojih prijatelja koji su sliku i objavili. Međutim, nije baš da se svaka osoba želi naći na fotografiji koja je dostupna svima. I prije nego se stigne reagirati i maknuti oznaka sa objavljene fotografije, obavijest je već objavljena na profilima prijatelja.

Pod pritiscima javnosti, ali vjerojatno i kriterijima prema kojima svoju društvenu mrežu uređuje Google, na Facebooku će se ubuduće tražiti pristanak osobe pri označavanju fotografije. Prema izjavama iz Facebooka, ovo ograničenje je bilo prvo na listi zahtjeva korisnika, prenosi Daily Mail, a predstavlja samo jednu u nizu promjena.

Predmeti koji se javno objavljuju će imati vlastiti padajući izbornik, preko kojega će korisnici moći odrediti tko će ga sve moći vidjeti. Nove kontrole su, prema službenom objašnjenju, osmišljene na način da korisnicima budu jednostavne i intuitivne, umjesto da ih traže preko niza izbornika.

Osim navedenih promjena, korisnici će moći 'taggirati' na slikama bilo koga, ne samo svoje prijatelje, ali i od njih će, naravno, morati dobiti dozvolu prije. Moći će objavljivati geolokacijske podatke, dobiti povratnu informaciju o tome na koji način drugi pregledavaju njihove profile i ograničavati tko sve može čitati njihove statuse.