Djevojka riješila policijski slučaj zahvaljujući Facebooku

Facebook
...a policija nije baš zadovoljna s takvim načinom rješavanja slučajeva.

Policija iz Oklahome nedavno je krenula u lov na nepoznatog napadača koji je provalio u jednu kuću u Broken Arrowu, prijetio starijem bračnom paru i izudarao 83-godišnju ženu, a slučaj je na kraju uspješno riješen. No, za rješenje ovog slučaja nije zaslužna policija, već unuka napadnutog para Beki Akins koja se, nakon što je saznala što se dogodilo, za pomoć obratila korisnicima najveće društvene mreže na svijetu.

Ona je objavila javni post na Facebooku u kojem je opisala napad te je objavila sve informacije vezane uz napadača koje su joj prenijeli djed i baka. Njenu su objavu pročitale tisuće korisnika Facebooka, a u roku od samo deset sati čak osam tisuća korisnika podijelilo je njenu objavu tako da se vijest o napadu i opis napadača brzo proširio ovom mrežom.

Nakon što je ovu objavu pročitao Ken Reddick iz Tulse, odmah je kontaktirao Beki i lokalnu policiju jer je posumnjao da bi krivac za ovu pljačku i napad mogao biti njegov šogor Michael Lank. Nakon toga policija je posjetila Lanka kako bi provjerili je li on zaista krivac za napad te su ga, kada su u njegovim hlačama pronašli dokumente i kartice napadnutog bračnog para, odmah uhitili.

'Riječi brzo putuju putem interneta', komentirala je ovaj slučaj za stranicu Tulsa World Beki Akins te je dodala da bi, bez snage društvenih mreža, Lank još bio na slobodi te bi možda napao i ozlijedio nekog drugog.

Iako su iz policije u Broken Arrowu zadovoljni uhićenjem napadača te cijene što ljudi putem društvenih mreža dijele informacije o zločinima kako bi pomogli u hvatanju kriminalaca, Leon Calhoun iz odjela za odnose s javnošću kaže da bi dijeljenje takvih informacija moglo negativno utjecati na istragu.

Naime, te bi informacije mogli vidjeti sami kriminalci ili njihove obitelji te bi zbog toga kriminalci mogli pobjeći ili uništiti dokaze pa Calhoun upozorava ljude da o svemu prvo obavijeste policiju, a ne Facebook.

Dnevnik.hr