Bosanci i Hercegovci najviše prijatelja na "Facebooku" imaju iz Srbije i Hrvatske

Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, status, prijatelji, like, Facebook, Facebook, timeline, Facebook, iznenađenje, timeline, varanje, Facebook, muškarci, Facebook, google, amazon, gašenje, Facebook, korisnici, broj, Facebook, veze, ljubav, Facebook, profil, privlačnost, špijuniranje, Facebook, tagiranje, Facebook, špijunaža, Facebook, prijatelji, Facebook, statusi, objave, Facebook, reklame, cura, Facebook, upoznavanje, djeca, Facebook, predavanje, mostarke, Facebook, Facebook, prijava, profil, slika, djevojka, Facebook, Facebook, komentari, Facebook, profil, privlačnost, dnevnik, gradska cura, Facebook socijalna mreža, promjene, uvođenje, glazbeni izazov, Facebook, igrica, Facebook socijalna mreža, pošast, droga, Facebook socijalna mreža, opcije, Facebook, Facebook fenomen, društvene mreže, Facebook socijalna mreža, razlozi, Facebook socijalna mreža, špijuniranje, mostarke, Facebook
Nakon što je "Facebook" i službeno prešao milijardu korisnika, odlučili su se malo pozabaviti online prijateljstvima i proučiti ih kroz prizmu odnosa između država. O ovom smo već pisali, ali ovog smo se puta koncentrirali na regiju, prenosi index.hr.

Međusobna ljubav

Interaktivna karta pomaže vam da otkrijete s kojim državama pojedina država najviše "prijateljuje". A posebno je zanimljivo provjeriti s kim se najviše "druže" narodi s ovih prostora.

U tom kontekstu, situacija u regiji nije nikakvo iznenađenje. Hrvatima su tako "najdraži" građani Bosne i Hercegovine, zatim prijatelji iz Srbije, Slovenije, Crne Gore i Austrije.

Bosanci i Hercegovci najviše prijateljuju sa Srbijom, a Hrvati nas prate u stopu. Slijedi Austrija, Crna Gora i Slovenija. Slovenija ima najviše frendova u Bosni i Hercegovini, zatim u Hrvatskoj i Srbiji, a na kraju su i oni iz Makedonije i Austrije.

Srbe vole mnogi

Srbi pak najviše vole Bosance, a Hrvati su im na petom mjestu. Međutim, na četvrtom su im mjestu prijatelji iz Albanije. A valja spomenuti i da se Srbi nalaze na mnogim listama "najboljih prijatelja" pa ih, između ostalih, simpatiziraju Nijemci, Mađari, Šveđani, Česi i Austrijanci. S druge strane, dok su Austrijanci naši "dragi Facebook prijatelji", mi se njima nismo našli među prvih pet.

Ipak, srpsku sveprisutnost na ovoj listi donekle možemo objasniti ukupnim brojem profila što ih je stavilo na 46. mjesto na svijetu (Hrvati su na 71.).