Ana Marija Rožić: Facebook mi je uništio život

Na jednom je hrvatskom portalu objavljena vijest o "skandalu u Solinu", neprovjerena priča o navodnom sukobu roditelja i učitelja u osnovnoj školi. U tekstu stoji kako je učiteljica inzistirala da djeca u školu ne nose hrvatska obilježja, te da nikako ne spominju Vukovar, piše slobodna dalmacija. Na to su se, navodno, pobunili roditelji i napustili sastanak, a zatim se, potpisan imenom i prezimenom Ane Marije Rožić, pojavio komentar jedne majke.

- Pogledajte ove riječi - pokazuje nam uplakana Ana Marija tekst.

- To niti su moje riječi, niti moje misli!

Nepoznat netko je provalio na njezin Facebook profil i umjesto nje postavio komentar o crvenoj bandi, urotama, spolnom odgoju i svakojakim besmislicama.

- Dovedena sam u situaciju da moram očistiti ljagu sa svojeg imena, sa svoje obitelji, sa svoje djece, a da baš ništa loše nisam učinila - veli nam Ana Marija.

Taj netko, koji je iskoristio njezin profil, uveo je i izmjene, tako sada ispada da Ana radi "torbarenje za Fimi-Mediju", završila je "pravo za život" i kao obrazovanje joj je naveden "zdravstveni odgoj". Nekima je to možda duhovito, Ani je noćna mora.

Pušku uzela u 16. godini
- Taj nesretni Fejs imam zbog rodbine koja živi izvan države, a ispalo je da pljucam po učiteljima, koji su i više nego divni. To su moralni, pošteni ljudi koji skrbe, obrazuju i odgajaju moju djecu. Dala sam im djecu s punim povjerenjem, a oni ga nikada nisu iznevjerili - kazuje nam Ana Marija Rožić.

Ana Marija je majka četvero djece, dragovoljka je Domovinskog rata. Pušku je uzela u ruke u šesnaestoj godini, dva je puta odlikovana, prošla je Oluju... Sada je, nakon tog napisa na portalima - zovu kolege, braća po oružju, pitaju što joj je bilo.

- Ne bojim se ja nikoga do Boga, niti me ikada bilo strah reći što mislim, ali ovo je nevjerojatno, strašno, slomilo me u trenu - jada nam se ogorčena Solinjanka.

Kazuje nam i kako nikada roditeljski sastanak sličan ovome što se vuče po medijima - nije bio održan, nikakvog sukoba nije bilo, sve su to, veli, redom gluposti.

Samo, kako se ona našla usred svega? Pokazuje nam poruke koje je dobila. "Nepoznato se računalo uključilo na vaš profil. Provjerite je li autorizirano", stoji u poruci s FB stranice, no stigla je 12 sati nakon prvoga upada. Od tada je dobila još nekoliko sličnih poruka.

O svemu će ipak policija kazati zadnju riječ, jer naš zakon neovlašten upad na tuđi FB profil tretira kao kažnjiv.