Na Facebooku 15% djece primilo prijetnje

05.06.2014

Internet je mjesto s kojeg djeci prijete i opasnosti. Nasilje na internetu u porastu je i njegove su posljedice sve složenije.

toga djecu od najranije dobi, ali i roditelje, nastavnike i cijelo društvo treba informirati o cyberbullingu - rekla je pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja Sabina Glasovac na u srijedu održanom okruglom stolu "Prevencija cyberbullinga - što su nas djeca naučila?" u organizaciji Hrabrog telefona.

Da su djeca idealne mete da postanu žrtve nasilja na internetu, upozorio je pomoćnik ministrice mladih Hrvoje Sadarić, dok je Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za zaštitu djece podsjetila da danas 99% djece u Hrvatskoj koristi internet, da ih 68% otvara profil na Facebooku prije 13. godine, da ih 78% u obitelji nema postavljena pravila vezano uz korištenje Facebooka, da ih je 15,5% primilo neželjene poruke seksualnog sadržaja, 15% ih je primilo prijetnje...

- Djeca ni ne znaju da je to nasilje, ne znaju kome se obratiti za pomoć. Mi odrasli djeci smo dali tehnologiju, ali im nismo dali alate da se zaštite i nismo ih naučili odgovornosti. Treba reagirati umjesto promatrati - poručila je G. B. Flander. Na veću odgovornost roditelja i djece apelirale su i predstavnice učenika.

vecernji list

loading...