5 online pogrešaka koje ne biste trebali raditi ukoliko tražite posao

Ukoliko nekome jednom kažete da tražite posao, napišete na status i nakon nekog vremena ih podsjetite, to je sasvim dovoljno, kada se otvori slično radno mjesto vjerojatno će vas se sjetiti, no, ukoliko svaki dan svoje prijatelje budete pitali ima li kakvih promjena, postići ćete suprotan efekt. Budite uporni, ali nemojte zaboraviti na neke granice i umjerenost.

2. Prevelika zatvorenost.
Naravno da nije dobro sve svoje osobne informacije objaviti na društvenim mrežama, no, isto tako nije dobro ne napisati ništa. Ukoliko želite da se nekom svidite, morate imati neke kvalitete koje će moći vidjeti.

3. Nevidljivost.
Iako inače možda ne volite previše nametanje, ukoliko tražite posao, malo nametanja dobro dođe. Slobodno recite svojim prijateljima da tražite posao i to napišite na status. Osim toga, nemojte se ustručavati poslati i privatnu poruku nekoj osobi za koju mislite da vam može dati preporuku. Morate se borati za sebe.

4. Pisati osobama koje ne poznajete.
Sigurno niste prvi koji će se sjetiti poslati glavnom direktoru nekog poduzeća zahtjev za prijateljstvo ili privatnu poruku. Radije pošaljite životopis i otvorenu molbu na mail poduzeća.

5. Održavati kontakte samo online.
Ako već i imate nekog od prijatelja tko će vam pomoći oko traženja posla, nemojte ostati samo na online kontaktu. Radije dogovorite sastanak kako biste mogli ostaviti što bolji dojam.

tehton.covermagazin.com