13 razloga zašto NIKAD nećete izbrisati Facebook profil!

Ako volite Facebook, vjerojatno niste niti jednom, no čak niti oni koje brine privatnost na toj društvenoj mreži, ne mogu se natjerati na taj drastičan potez. Evo 13 razloga u obliku pitanja i činjenica zašto je tome tako, koje ističe Business Insider.

1. Kako ćete pamtiti rođendane prijatelja i poznanika i čestitati im par sekundi nakon ponoći?

2. Teško da ćete se vratiti dopisivanju putem emaila te čekati i sat vremena za slanje povećeg maila s fotografijama 30-ak svojih prijatelja.

3. Kako ćete 'uhoditi' ljude koji vas interesiraju, ili s kojima imate, ili ste imali romantičnu povijest? Putem Googlea? To je prekomplicirano.

4. Bez Facebooka teško da možete kontaktirati prijatelja ili poznanika, čiji email ili novi broj telefona ne znate. Puno je veća šansa da ima profil na toj društvenoj mreži.

5. Twitter? Na toj, isto tako popularnoj društvenoj mreži vaše su objave ograničene na svega 140 znakova. To nije adekvatno za izražavanje mišljenja ili stavova.

6. 80 milijuna korisnika Facebooka igra Farmville, a to je samo jedna igra, koja se igra preko te društvene mreže. Koliko i koje vi igrate svakodnevno?

7. Potrebno je svega dvije sekunde za prijavljivanje na druge stranice putem Facebook Connecta. Uobičajenim putem, to traje dobrih desetak minuta. Prednost je očita.

8. kako ćete doznati za razne zabave i druge događaje, gdje se održavaju i u koje vrijeme? Sve to možete doznati na Facebooku odjednom i unaprijed te planirati prema tim informacijama.

9. Možete pratiti osnivača Facebooka Marka Zuckerberga. Ili ne morate.

10. Naravno, Facebook ima velikih problema s zaštitom osobnih i privatnih podataka, ali sve više ljudi zapravo i ne brinu oko toga. Pogledajte samo koliki broj više ne koristi lažna imena na profilima. Vremena su se promijenila, a ionako svi vas prate - Google, Apple...

11. Koliko ste puta odustajali od nekog društvenog servisa na internetu? Počnimo s YouTubeom za primjer...

12. Studirali ste u inozemstvu ili bili na godišnjem pa ste upoznali nove ljude i sprijateljili se. Zvati ćete ih i slati im email? ne, prvo ćete ih pronaći na Fejsu, a tamo ćete ih i zadržati bliskima sebi.

13. Facebook je jedna od najomiljenijih aplikacija na svim platformama smartphone uređaja. To je činjenica.

Dnevnik.hr