FOTO/VIDEO  Proplakao još jedan kip Djevice Marije

Gospa, kip, suze
Bijela statua visoka otprilike 120 centimetara stoji već više od 20 godina ispred crkve u Griffithu u Indiani, no odnedavno su mnogi ljudi koji ne žive u tom gradu čuli za nju jer je navodno pustila suzu. Prvi koji su vidjeli tu suzu bili su osnovnoškolci koji su išli na ispovijed u crkvu.

Mnogi se pitaju je li u pitanju Božji znak ili postoji nešto prizemljenije objašnjenje. Među skepticima je i pastor Theodore Mens koji smatra da mora postojati prirodno objašnjenje poput snijega koji se taman otapao.

‘Mora postojati prirodno objašnjenje - hladnoća, otapanje snijega. Kad god se ovako nešto dogodi, prvo tražimo prirodna objašnjenja', rekao je pastor Theodore Mens.

Pastor Mens ne vjeruje da je u pitanju nova Fatima ili bilo što slično te sumnja da će kip u Grffithu postići svjetsku slavu. Dijeceza Gary nije još spremna dati nikakvu izjavu.

‘Gospina poruka kroz povijest je uvijek bila ista – pokajte se, prestanite griješiti, krstite se, vjerujte u evanđelje. Neću reći ništa protiv Božjih znakova, no ne želim biti naivan. Sveto pismo i Isusove riječi su ono što me vodi i oblikuje, a ne suza koju je netko možda vidio na kipu. No ako ta suza približi ljude Bogu, to je krasno’, rekao je pastor Theodore Mens.

Tportal.hr