Pročitajte što sve možete kupiti širom svijeta za samo jedan dolar

dolari

... od $ 1 Amerikanac mogao kupiti u toj zemlji. Dobili su odgovore, doslovno i figurativno, iz cijelog svijeta. Neki korisnici pohvalili su svestranost svoje valute, drugi su se žalili na poreze.

Neki od prijedloga imali su namjeru pomoći zbunjenom turistu, dok su drugi jasno namjeravali zbuniti i / ili čak zastrašiti autsajdere.

Pročitajte kako biste doznali što možete kupiti za dolar u različitim zemljama širom planeta!

Prema Nigra iz Nepala, tu možete kupiti deset momosa: to je vrsta napunjene knedle koja obično ima meso, povrće, sir ili khoa (mlijeko čvrsto miješano sa šećerom) unutar nje. Imati ćete i novca za kupovinu 250 ml koksa koji zvuči kao prilično dobar obrok, zar ne? (104.11 nepalska rupija).

Lynn iz Vijetnama daje nam dosta izbora: kaže da možete dobiti šešir, DVD, tri para jeftinih sandala, pet paketa od tjestenine ili obrok u nekim (jeftinim) prehrambenim terenima. (22725,00 vijetnamski Dong).

Sheila iz Chiang Mai u Tajlandu daje nam optimistične šanse za dobijanje dobrog obroka na ulici za manje od 1 $, a ona kaže da dobija "vegetarijanski ručak koji se svakodnevno isporučuje u moj ured za tu cijenu". Pitam se koliko će to koštati da ublaži moju zavidnu ljubomoru? (฿ 331.79 THB)

Michael iz Pariza, Francuska, rekao nam je da s jednim dolarom možemo dobiti manje od polovice Starbucksovog espressa. Vrlo grubo od tebe, Michael (0,85 eura).

U Indiji, Tarun nam daje savjete kako bi dobili thali (južno indijski mješoviti pladanj koji se može napraviti s nekoliko različitih namirnica, slično dim sumu), a njegov prijedlog je rasam, sambhar i curd. Premda Priyanka, s druge strane, savjetuje da dobijemo kuvanu rižu, dalu, veggies, pickles i chutney. (65,19 indijskih rupija).

Kin je napisao da se u Australiji može kupiti "scratchy" (ulaznica za lutriju) za jedan američki dolar (1,28 australskog dolara). Alex iz Velike Britanije nam govori da možemo pokupiti "mali dio krompira iz Maccy D's" (0,76 britanske funte).

Robert iz srednje Italije kaže da možemo kupiti "litru jeftinog vina" i "samo jednu tabletu Ibuprofen" za mamurluk nakon toga (0,85 eura). Dilyan iz Beča, Austrija, sugerira da će nam isti novac kupiti "svježe pečeni Kornspitz" ili mali hkruh.

Također preporučuje da se uvrsti u Muzej za primijenjenu umjetnost (poznat širom svijeta kao prvi muzej za kupnju umjetnina koristeći bitcoine, 2015.), a kaže da je slobodan subotom. Pa, ovo sigurno nije mjesto na kojem želim provesti svoj vikend!