Probajte ovaj brzi čokoladni kolač! Toliko je jednostavan da ga i dijete može napraviti

Iako je naziv kolač od jogurta, izgleda kao jednostavni čokoladni kolačić. Nije kompliciran za pripremu i odličan je za trenutke kada vam gosti neplanirano dođu na vrata.
Sastojci:
3 čvrsta jogurta
3 šalice oštrog brašna
2 šalice biljnog ulja
3 šalice šećera
3 jedaće žlice kakaa u prahu
2 žličice sode bikarbone
1 pakiranje čokolade za kuhanje (glazura)

Priprema:
Nemojte se suzdržavati pomiješati sve sastojke zajedno. Ne može biti jednostavnije. U malo veću plastičnu posudu pomješate sve sastojke. Premažite tepsiju margarinom i pospite po tome malo oštrog brašna da vam se ne lijepi smjesa pri pečenu ili stavite na dno masni papir za pečenje. Pecite kolač pola sata na 180 stupnjeva. Nemojte otvarati pećnicu tijekom pečenja da vam se kolač ne osuši. Nakon što je kolač gotov, najbolji izbor vam je staviti čokoladnu glazuru. Druga opcija vam je namazati tanki sloj marmelade po želji na vrh kolača i na to glazura ili jednostavno pospite šećer u prahu.
Uživajte u kolaču!
P.S. Ova smjesa za kolač od jogurta vam je odlična ako odlučite praviti muffine. U smjesu prije pečenja muffina možete ubaciti komadiće čokolade ili bilo kojih orašastih proizvoda. Jednostavno postupajte s time kao i kada bi po originalnom receptu radili muffine.

receptiudlanu.com