Primali socijalu, a organizirali glamurozno vjenčanje: Uhićeni zbog slika na facebooku

20.01.2013

Majka dvoje djece, koja je kao samohrani roditelj primala pomoć, uhvićena je nakon što je na Facebooku objavila glamurozne fotografije s vjenčanja na Cipru.

Iako je Nicola Derbyshire (37) izjavila da je Adam Heard (41) njen stanodavac, uhićeni su nakon što su objavili fotografije s plaže gdje su vjenčanje proslavili i puštanjem golubova. Uhićeni su ubrzo nakon povratka u Englesku, a terete se da su oštetili državu za 30.000 funti (oko 75.000 KM) primajući doplatak i naknadu za stanovanje u periodu između 2008. i 2012. godine.

Istražitelji su pratili i Nicolu i Adam kad su se iznenada na Facebooku pojavile fotografije.Vjenčanje koje je koštalo malo bogatstvo održano je prošlog lipnja, a nazočio je veliki broj prijatelja i rođaka.

Mladenka je promijenila status na Fejsu u "u braku", i napisala- Volim svog muža i prekrasno dvoje djece više nego cijeli svijet!

Par je kasnije priznao lažne zahtjeve za naknadu u visini 30.175 funti, a sud je naložio da moraju vratiti novac.

Vijećnik Tony Isherwood je rekao: Mi shvatamo ove prevare vrlo ozbiljno, jer ne samo pogrešno nego i nepravedno prema onima koji stvarno trebaju pomoć.

Adamu Heardu određeno je 100 sati neplaćenog rada, 12 tjedana zabrana izlaska od 8 navečer do 5 ujutro kao i plaćanje 491,50 funti.

Nicola je kažnjena sa 12 tjedana zatvora, 200 sati neplaćenog rada i plaćanje troškova od 569 funti.

dailymail.co.uk


loading...