VIDEO  Prije 32 godine u teškoj prometnoj nesreći poginuli su članovi grupe 'Crvena jabuka'

crvena jabuka
... grupe "Crvena jabuka", na putu za Mostar, usljed prebrze vožnje, doživjeli su tešku prometnu nesreću.

Na licu mjesta poginuo je basista grupe Aljoša Buha, dok je frontmen i jedan od osnivača grupe Dražen Ričl zvani Zijo zadobio teške povrede, usljed kojih je podlegao 1. listopada 1986. godine.

Dražen Ričl Zijo bio je glumac, komičar, nadrealista, jedan od pokretača "Novog primitivizma", gitarista nekoliko sarajevskih glazbenih grupa, frontmen i jedan od pokretača poznate glazbene grupe "Crvena jabuka".

Ričl je jedno vrijeme bio i gitarista sastava Elvis J. Kurtović te glumac u ''Top listi nadrealista''. Ričl je rođen u Sarajevu 12. ožujka 1962. godine. Odrastao je s majkom Elvirom, završio nižu glazbenu školu u Sarajevu, smjer - akustične gitare. Po završetku druge sarajevske gimnazije, upisuje studij žurnalistike. U to vrijeme osniva svoj prvi bend - „Misterija", koji je trajao vrlo kratko.

Tijekom srednje škole ponovo svira u grupi „Znak sreće", gdje istovremeno i komponira i piše pjesme. Godine 1980. Zijo napušta grupu i odlazi u vojsku, a nakon povratka, priključuje se projektu „Top lista nadrealista" Radija Sarajevo.

Jedan od najvećih hitova koje je Ričl otpjevao svakako je "Dirlija", koji možete poslušati u nastavku.