FOTO/VIDEO  Predsjednik Borut Pahor krečio dom povratničkoj obitelji u Srebrenici

Borut Pahor, obitelj, Humanitarna akcija

SREBRENICA - JUB d.o.o. Sarajevo u suradnji s veleposlanstvom Republike Slovenije u BiH donirao je jedan dio materijala, odnosno boju za unutrašnje zidove JUPOL i materijal za fasadu za rekonstrukciju obiteljske kuće povratničkoj obitelji Mandžić u Srebrenici, koji su socijalno nezbrinuti i nezaposleni. Ovim bi se stvorili humaniji uvjeti za život ove deveteročlane porodice. U humanitarnoj akciji sudjelovali su, ispred Republike Slovenije, predsjednik Borut Pahor i, ispred JUB d.o.o. Sarajevo, direktor Muhidin Hrapović.

Radost i oduševljenje

Mandžići nisu krili radost i oduševljenje kada su vidjeli da pristiže dodatni materijal koji će pomoći da kuća bude useljiva.

"Samo da nam je useliti, a poslije ćemo mi zajedno s djecom polako", kaže ova skromna obitelj koja se u Srebrenicu vratila doslovno u ništa.
"Po povratku nismo imali ništa, nismo znali mnogo o tome na što imamo pravo ili gdje potražiti pomoć. Mnogi povratnici suočavaju se sa sličnim izazovima i potrebna im je pomoć", kazali su.

Radovi teku dobro

Predsjednika Slovenije zanimalo je u kakvim uvjetima žive. Posjetio ih je te se uvjerio da radovi na kući teku dobro. Kazao je kako ga je dirnula priča ove obitelji. S druge strane, divi im se, jer su, unatoč svemu što su prošli, uspjeli pohvatati konce.
"Zaista je zadovoljstvo vidjeti povratničku obitelj koja uspijeva učiniti svoj dom funkcionalnim nakon tako dugog razdoblja", zaključio je Borut Pahor koji je i sam sudjelovao u krečenju doma porodice Mandžić.