Predavačica na sveučilištu pred studentima dojila kćer

Sve je prolazilo glatko prvih 75 minuta predavanja, ali potom je djevojčica postala nemirna. Bez prekidanja predavanja, Pine ju je uzela u naručje i počela dojiti.

Sljedeći dan, saznala je da su se neki njezini studenti žalili, te je primila email studenta koji je radio za sveučilišne novine koji ju je upitao da pojasni što se događalo na predavanju. Pine je odbila komunicirati s medijima o ovom pitanju.

Međutim, napisala je i objavila esej o ovoj temi. Pojasnila je kako ne smatra da je dojenje jedini način na koji se može nahraniti dijete već da joj je to ponekad najdostupniji, najlakši i najjeftiniji način. 'Da sam smatrala hranjenje svog djeteta delikatnim činom, ne bih to napravila pred studentima. Ne bi ni provela prethodnu godinu radeći to u autobusima, vlakovima i avionima, na pločnicima u restoranima, u televizijskim studijima i tijekom predavanja na velikim konferencijama', napisala je Pine, prenosi dnevnik.hr.

'Mislim da nije nikoga omela. Rekla nam je što će učiniti, tako da me nije to iznenadilo. Mislim da se ponijela prema tome na najbolji mogući profesionalan način', rekla je Nia McCarthy, studentica koja je prisustvovala predavanju.