FOTO/VIDEO  Poziv mladima na volontersku akciju 72 sata bez kompromisa

volonteri

... i nudi mogućnost i priliku odgoja i rasta u vjeri, te susrete s drugima i drugačijima. Centar za mlade je mjesto koje pruža mladima razvijati vlastite talente i sposobnosti kroz različite programe i aktivnosti prožete neformalnim obrazovanjem. Kroz sadržaje i projekte koje realizira, mladi mogu rasti u obrazovanju, susretima i duhovnosti.

Jedan od takvih je i međunarodni volonterski projekt 72 sata bez kompromisa koji se u Bosni i Hercegovini realizira svake dvije godine počevši od 2010. Cilj projekta je okupiti mlade, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente i sve ljude dobre volje kako bi zajedničkim snagama i akcijama pokazali da možemo preobraziti društvo u kojem živimo te kako nam je potrebno samo malo kako bi napravili promjene u našoj lokalnoj zajednici te slobodno vrijeme posvetili volontiranju i promicanju volonterskog djelovanja.

Do sada je u BiH kroz četiri volonterske akcije 72 sata bez kompromisa sudjelovalo više od 3 000 mladih koji su radili na 330 projekata te tako pružili pomoć 60 000 stanovnika naše države.

Zadnji vikend u 9. mjesecu, od 27. do 30. rujna održat će se peta volonterska akcija 72 sata bez kompromisa za koju su prijave još uvijek otvorene. Iz Centra za mlade Ivan Pavao II. poručuju: Pridruži se i budi i ti dio pete, najveće dosad, volonterske akcije te sudjeluj u ekološkom, edukativnom, zabavnom, kreativnom, karitativnom i duhovnom sadržaju, s više od 1 000 mladih da bismo zajedno beskompromisno djelovali na dobrobit drugih. Što te sve čeka, pogledaj u promotivnom videu na linku ispod i prijavi se najdalje do 21. rujna.

Na akciju se možete prijaviti tako što ćete preuzeti prijavni obrazac sa službene stranice Centra za mlade www.mladicentar.org i poslati ga na mail:[email protected]. Prijaviti možete sebe, skupinu ili projekt u svojoj župnoj ili lokalnoj zajednici.

Mi smo se prijavili, a ti?