Postoje jako dobri razlozi zbog kojih se ne bi trebali rješavati pauka iz vašeg doma

pauk, razlog, dom

Fobije su iracionalni strahovi, a pokazalo se da se pauka boji čak 55% žena i 18% muškaraca. 

Ipak, vrijeme je da ostavite postrani svoje strahove jer pauka u svom domu nikako ne biste trebali ubijati. I postoje barem tri korisna razloga za to:

Ne grizu...

Mnogi za opravdanje zašto se riješavaju pauka iz svog doma navode upravo bizaran razlog - ugrist će nas. Neće, pauci ne grizu ljude, suprotno uvriježenom mišljenju. Oni nisu agresivni i ne predstavljaju prijetnju ljudima, pričamo o kućnim paucima. Znanstvenici su pojasnili za portal Phys.org, da pauci izbjegavaju ljude.

Hrane se komarcima, moljcima...

Pauci se hrane insektima. Ulovit će komarca, mušicu, ali i povećeg moljca i tako održavati vaš dom čistim od tih nametnika. Pletu mrežu upravo tamo gdje ima najviše insekata kako bi ih što više ulovili. Što dulje ostavite pauka da bude "podstanar",u vašem domu, oko vas će biti manje insekata koji vam mogu stvoriti veće probleme od "nedužnog" pauka.

Ćisti su...

Iako nam upravo mreža koju pletu daje dojam prljavštine i neurodnosti našeg doma, pauci su zapravo vrlo čisti. Na njihovim nogama lako se uhvate nečistoće, no oni ih sami čiste jer bi se u suprotnom, piše The grunge, mogli sami zaplesti u svoju mrežu.

Izvor:vecernji.hr