Pošteni Hrvati iz tvrtke kradu 'samo sitnice'

Ako i kradu, kradu 'na malo' pa je 21% njih odgovorilo da su ukrali nešto uredskog materijala.

Najnovije istraživanje portala MojPosao hvali zaposlene Hrvate koji u 54% slučajeva nisu kradljivci. Naime, polovina ispitanika kaže kako nikada nije ništa otuđila sa posla.

Ako i kradu, kradu 'na malo' pa je 21% ispitanika odgovorilo kako su s posla ukrali nešto uredskog materijala, uglavnom gumice i olovke, ali kako zaključuju- "ništa bitno".

„Uzmem koji put fascikl ili post it ili neku sitnicu koju se jednostavno ne sjetim kupiti u dućanu", kaže jedan od ispitanika, a ima i onih koji, čini se, nemaju srama: „Uzimam sve što stignem, laptop, ergonomsku stolicu, dvije palete robe", kaže jedan od ispitanika.

No takvo priznanje dalo je tek četiri posto ispitanika koji tvrde da iz tvrtke kradu sve što stignu. „Kradu oni mene, ja kradem njih", jedno je od pojašnjenja.

Ipak, nešto veći broj ističe 'krađu vremena'. Čak 20% ispitanika priznalo da na poslu rješavaju svoje privatne obveze. Neki od njih pravdaju to mišljenjem da 'nisu dovoljno plaćeni', a drugi koriste radno vrijeme za 'odlazak liječniku'.

Jedan ispitanik zaključuje: „Ako mogu raditi za tvrtku neplaćeno za vrijeme godišnjeg, mogu raditi za sebe za vrijeme tvrtke".