Poruka na Facebooku postala hit: 'Zaslužio sam svoje diplome i sad čistim tuđa go***'

wc školjka, žena, singapur, voda, wc, šolja, Facebook, poruka, hit, apartmani, nered, wc šolja
...i prozvali 'glasom izgubljene generacije'. Poruku su prenijeli španjolski, a potom i svjetski mediji.

"Moje ime je Benjamin Serra, imam dvije diplome prvostupnika i diplomu magistra struke, i čistim zahode.

To nije šala. Radim to kako bih platio sobu u Londonu.

Od svibnja radim u poznatom ugostiteljskom lancu u Velikoj Britaniji, i prvi put danas mi je postalo jasno, nakon pet mjeseci rada ovdje: ja čistim zahode. Pomislio sam: 'Zaslužio sam svoje diplome i sad čistim tuđa go*** u zemlji koja nije moja'. Da, također pravim i kavu, čistim stolove i perem čaše.

Ne sramim se što to radim. Čišćenje je pristojan posao. Sramoti me što to moram raditi jer mi niko nije dao priliku u Španjolskoj. Poput mene, tu je mnogo Španjolaca, posebno u Londonu. 'Vi ste kuga', jednom su mi ovdje rekli. I nemojmo se zavaravati, mi nismo mladi ljudi koji su otišli u avanturu da nauče jezik i dožive nova iskustva. Mi smo imigranti.

Uvijek sam bio jako ponosan, to ne poričem. Oni koji me poznaju, to znaju. Ali moram se nasmijati mušteriji koja me gleda preko ramena kao da sam obični 'barista' (kako ovdje zovu taj posao). Neki od njih su tako nepristojni da poželim izvaditi svoje diplome i zabiti im ih u lice. Ali to zapravo ništa ne bi učinilo. Čini se da te titule danas služe kako bi se čistila go*** koja čistim u zahodu u kafiću. Kakva šteta. Mislio sam da to zaslužuje nešto više nakon što sam se toliko trudio dok sam studirao. Čini se da sam se prevario", napisao je 25-godišnjak.

Bosch nažalost nije usamljen u ovoj situaciji: krajem kolovoza je u Španjolskoj broj nezaposlenih mlađih od 25 godina bio na rekordnoj razini, 56.1%.

Danas.hr