Polarna hladnoća: Temperatura bi se mogla spustiti do -51?

hladnoća, zima, polarna zima, zima, snijeg, veljača, zima, snijeg, Hercegovina, Marko Marušić, zima, povratak, bura, snijeg, hladnoća, Rekordna hladnoća, savjeti, zima, hladnoća, Rekordna hladnoća, vremenska prognoza, hladnoća, snijeg, ekstremne hladnoće, zima, vremenska prognoza, snijeg, duvno, priče, polarna zima, vremenska prognoza
...prije napredovanja prema sjeveroistoku gdje su stanovnici suočeni sa snježnim padalinama. U nedjelju će iznimno niske temperature zahvatiti Sjevernu i Južnu Dakotu te Velika jezera i dolinu Ohija, izvijestila je američka Državna meterološka služba.

U Chicagu bi se do utorka, predviđaju prognostičari, temperatura mogla spustiti na -29 stupnjeva Celzija, a u Pittsburghu do -24. U dijelovima Minnesote i Wisconsina u noći na nedjelju temperature bi se mogle spustiti na -45 do -51 stupanj Celzija, zbog čega dužnosnici upozoravaju stanovništvo da poduzmu potrebne mjere predostrožnosti, da se opskrbe dovoljim količinama hrane i vode te da vode računa o osobama koje žive same u domaćinstvima. Guverner Minnesote naredio je zatvaranje svih državnih škola u ponedjeljak, a gradonačelnik Chicaga roditeljima je prepustio odluku o tomu hoće li djecu u ponedjeljak poslati na nastavu. Škole će do srijede biti zatvorene i u Nashvilleu, nakon čega se očekuje postupan rast temperatura. Diljem SAD-a u subotu je otkazano oko 1300 letova, a više od 6000 ih je kasnilo u polascima i dolascima. Najteže je bilo putnicima u zračnim lukama u Chicagu i u Newarku (NJ). Dužnosnici u Kentuckyju, gdje je već palo 20-ak cm snijega, stanovnicima preporučuju da, ukoliko ne moraju, izbjegavaju izlazak vani i vožnju po zaleđenim cestama zbog poledice.

hina