Pokojnik se 'kuhao' u mrtvačnici na +40 jer radnik komunalnog nije dobio plaću!

pokojnik, runovići, šverc, granica, mrtvac, mrtvac, sanduk, hladnjača, sahrana, živ, Brazil, šok, Dayton, pogrebnik, BIH, posao, posao iz snova, Poljska, pogrebno poduzeće, smrt, starica, oživljavanje, muškarac, mrtvac, mrtvaci
Šokiranoj obitelji u subotu oko 11 sati privatno pogrebno poduzeće iz Zadra i odvezlo tijelo od kuće do povljanske mrtvačnice s hladnjačom na tamošnjem mjesnom groblju, piše Novi list.

'Kada smo došli na groblje, nitko nas nije dočekao. Ključ mrtvačnice ostavili su nam kod žene na štandu s voćem odmah kod ulaza u groblje, pa smo se sami dalje morali snalaziti. Moj dečko i ja, uz pomoć gospodina Skroče iz pogrebnog poduzeća, nekako smo smjestili djedovo tijelo u hladnjaču što je meni bio užasan šok, ali nekako sam to sve odradila i pretrpjela', ispričala je unuka pokojnika.

U nedjelju su oko 17 sati došli na groblje. U kapelici s hladnjačom na povljanskom groblju dočekao ih je pravi horor. 'Moj dečko je otključao vrata i zajedno sa sestrinim suprugom krenuo prema hladnjači kako bi preuzeli djedovo tijelo. Otvorili su vrata pretinca u hladnjači i odmah ga zatvorili. Izišli su vani blijedih lica, a sestrin suprug krenuo je povraćati', rekla je unuka.

Temperatura u kapelici 40 stupnjeva

Dodala je da hladnjača nije radila, a zbog temperature koja je u kapelici dosezala 40 stupnjeva Celzijusa, na tijelu pokojnika započele su truležne promjene, napuhao se i u pretinac hladnjače naselile su se muhe.

Unuka je u šoku ispričala kako se poklopac lijesa nije mogao zatvoriti, jer se tijlo pokojnika napuhalo. 'Jedan je rođak doslovno sjeo na lijes nakon čega su ga nekako uspjeli zatvoriti, međutim, nesnosan smrad osjetio se i nakon zatvaranja.Zbog smrada i muha koje su oblijetale lijes ispraćaj iz obiteljske kuće više nije bio moguć', u šoku je rekla. Ljudi koji su nosili lijes do groblja jedva su izdržali.

Direktor povljanskog Komunalca Mladen Peranić ispričao je kako je u subotu otišao u mrtvačnicu i uključio hladnjak. 'Da je djelatnik kojeg sam zadužio za taj posao obavio sve što je trebao, sve ovo ne bi se dogodilo. On je otkazao poslušnost i jednostavno se nije pojavio, a ključeve je ostavio kod žene na štandu', rekao je.

Ispričao je i kako su upali u financijske poteškoće zbog kojih 17 radnika već šest mjeseci nema plaće.